Fatih Erbakan Necmettin Erbakan'ı Anma Gecesi'nde konuştu

Fatih Erbakan Necmettin Erbakan'ı Anma Gecesi'nde konuştu

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan: Erbakan hocamızın önü kesilmeseydi, 28 şubat safsatalarıyla, 12 Eylül safsatalarıyla engellenmeseydi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 1 kuruş dış borcu olmazdı

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Erbakan hocamızın önü kesilmeseydi, 28 şubat safsatalarıyla, 12 Eylül safsatalarıyla engellenmeseydi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 1 kuruş dış borcu olmazdı. 1 kuruş dış borcu olmadığı gibi bugün devletin kasasında fazladan en az 300 milyar dolar da kaynak olurdu" dedi.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen "Necmettin Erbakan'ı Anma Gecesi"nde konuşan Erbakan, milli görüşün lideri Necmettin Erbakan'ın anlatılması günlerce sürecek müstesna özelliklerinden birkaç tanesine değinmek istediğini söyledi.  

Erbakan'ın cihat aşkına sahip, davasına aşık olduğunu vurgulayan Erbakan, "Son nefesine kadar cihada devam eden bir dava adamıydı. Vefatına sayılı günler kala dahi hastane odasında hayatının son anlarını yaşıyor olmasına rağmen davasını anlatmaya, dünya siyonizmiyle mücadele etmeye, teşkilat toplantılarını yapmaya devam etti" diye konuştu. 

Erbakan, milli görüşün merhum liderinin 80 yaşında olmasına rağmen miting meydanında, seçim otobüsünün üzerinde, kan ter içinde davasını anlatan o fotoğrafının Eyüb El Ensari'nin İstanbul surları önündeki fotoğrafla aynı manayı ifade ettiğini dile getirerek, her ikisinin de aynı dava uğrunda, yalnız Allah rızası için, sadece cihat yolunda bu mücadeleyi yaptıklarını aktardı.

Milli görüşün kurucusunun milletin düşünce sisteminde yeni bir çığır açtığını, bir çağı kapatıp yeni bir çağ açtığını vurgulayan Erbakan, "Milli görüş hareketi öncesinde 'bizim geleceğimiz ve kurtuluşumuz batıda ve batılılaşmadadır' anlayışı hakimken, milli görüş hareketinin başlamasıyla, Erbakan hocamızın siyaset sahnesine çıkmasıyla 'hayır, ne münasebet kurtuluş kendi değerlerimizdedir' anlayışı hakim oldu. Milli görüş hareketinin başlatılmasıyla 'dindarlar, inançlı insanlar yenilik yapamaz, başarılı olamaz, yöneticilik yapamaz, devlet yönetemez' anlayışı yerle bir oldu" ifadesini kullandı.

- "Milli görüşün önü kesilmeseydi Türkiye'nin 1 kuruş dış borcu olmazdı"

Fatih Erbakan, Necmettin Erbakan'ın ve milli görüşün önü hilelerle ve sudan bahanelerle kesilmiş olmasaydı bugün Türkiye'nin uluslararası markalara sahip olacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Türkiye'nin cari açık, dış ticaret açığı diye bir problemi olmazdı. Türkiye Cumhuriyeti devletinin 1 kuruş iç ve dış borcu kalmamış olurdu. Bir boş tahmin olarak bunları söylemiyorum. Türkiye Uçak Sanayi firmasını kuran, organize sanayi bölgelerini kuran, Türkiye'nin dört bir yanında ağır sanayi tesislerini hizmete sokan bir zihniyet... Eğer bu zihniyetin önü kesilmeseydi bugün Türkiye'nin cari açık problemi olmazdı, dış ticaret problemi olmazdı. 1950'lerin Türkiyesi'nde 'bu ülkede toplu iğne dahi üretilemez' denilen yıllarda Gümüş Motor Fabrikası'nı kurup bir senede 5 bin adet motor üreten bir zihniyetin önü kesilmeseydi, bugün Türkiye'nin ihracatı ithalatına her sene en az 300 milyar dolar fark atıyor olurdu. Erbakan hocamızın önü kesilmeseydi, 28 şubat safsatalarıyla, 12 Eylül safsatalarıyla engellenmeseydi Türkiye Cumhuriyeti devletinin 1 kuruş dış borcu olmazdı. 1 kuruş dış borcu olmadığı gibi bugün devletin kasasında fazladan en az 300 milyar dolar da kaynak olurdu."

 54. hükümette Necmettin Erbakan'ın ilave vergi koymadan ve 1 kuruş zam yapmadan 6 ayda 35 milyar dolar kaynak bulduğuna dikkati çeken Erbakan, "Milli kaynak paketleriyle 6 ayda 35 milyar dolar. Çok basit bir hesapla, bir senede 70 milyar dolar yapar değil mi. Bunun yarısını maaş zammı olarak millete aktarsanız kalan yarısı 35 milyar dolardır. 1996 senesinden 2014 yılına kadar 18 senede her sene 35 milyar dolar veya diğer ustalık senelerinde her sene 50 milyar dolarlık tasarruf yapıldığını hesap edin, fazladan Türkiye'ye 600-700 milyar dolarlık bir kaynak sağlanmış olacaktı" değerlendirmesinde bulundu. 

Erbakan, milli görüş liderinin ülkenin önünü açacak projelerinin tamamlatılmadığını savunarak, şunları kaydetti: 

"Bu projeler dış güçler tarafından yarım bıraktırıldı fakat bir milli görüşçü için hiçbir zaman geç değildir. İnşallah zararın neresinden dönülse kardır. Erbakan hocamızın arkasında, milli görüşün ikinci 40 yılında Erbakan hocamızın hasbi dava erleriyle birlikte davamıza sahip çıkacağız, milli görüşü canlandıracağız, yeniden büyük Türkiye'yi kuracağız, İslam birliğini ve yeni bir dünyayı kuracağız inşallah. Bunun için öncelikle önümüzdeki günlerde aradan 13 sene geçtikten sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye ve bütün islam alemi milli görüşün sesine ve soluğuna hasret olduğu bir dönemde aradan 13 sene geçtikten sonra belki yarın belki yarından da yakın milli görüş bizim tarafımızdan yeniden parlamentoya taşınacaktır Allah'ın izniyle. Milli görüş zihniyeti öyle veya böyle ama mutlaka Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yeniden taşınacaktır. İşte o zaman taşlar yerinden oynayacak, işte o zaman dengeler değişecek, işte o zaman oyunlar bozulacak, işte o zaman zalimlerin tekerleğine çomak sokulacak."

Erbakan, konuşmasının ardından programa katılan Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Damir Dzonko'ya plaket takdim etti. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı