Necmettin Erbakan Wushu Kupası başlıyor

Necmettin Erbakan Wushu Kupası başlıyor

Türkiye ve Çin'den toplam 24 sporcunun katılacağı turnuva yarın Ankara'da düzenlenecek

ANKARA (AA) - Necmettin Erbakan Wushu Kupası, yarın Ankara'da düzenlenecek. 

Mamak Belediyesi Spor Salonu'nda saat 17.00'de başlayacak turnuvada Çin ve Türkiye'den 12'şer sporcu mücadele edecek.

Renkli gösterilerin yanı sıra kıyasıya müsabakalara sahne olacak organizasyon sanda ve tao kategorilerinde gerçekleştirilecek. 

Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın spora her zaman destek verdiğini söyledi.

Erbakan'ın sportif faaliyetlere mümkün olduğunca katılmaya çalıştığını vurgulayan Akyüz, "Erbakan hocamız aynı zamanda bir spor adamıydı. Spora desteğini hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.

Akyüz, Erbakan'ın Uzak Doğu sporlarına ayrı bir önem gösterdiğini belirterek, "Bu sporların hem bedensel hem de ruhsal yönden insan sağlığına katkılarını biliyordu. Gençlerin şuurlandırılmasında bu sporların öneminin farkındaydı" diye konuştu.

Turnuvaya yoğun katılım beklediklerini dile getiren Akyüz, "Erbakan hocamızın isminin kupaya verilmesi ayrı bir heyecan yarattı. 5 bin kapasiteli salonun tamamen dolmasını bekliyoruz. Organizasyon ayrıca canlı yayınla da sporseverlere ulaşacak. Wushu gerçekten görselliği olan estetik bir spor. Dünyanın en iyi sporcuları kıyasıya mücadele verecek. Herkesi bu organizasyona bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Akyüz, Erbakan'ın kızı Elif Erbakan'ın da turnuvayı izleyeceğini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı