Necla Batum Konya Kitap Fuarı’nda

Necla Batum Konya Kitap Fuarı’nda

“Necla Batum’la Sağlıklı Yeni Yaşama Merhaba” -4

Güzellik uzmanı ve estetisyen Necla Batum, Parafiks yayınlarından geçen ay piyasaya çıkan “Necla Batum’la Sağlıklı Yeni Yaşama Merhaba” adlı kitabını, 28 Kasım-7 Aralık tarihlerinde Konya Şehir Meydanı'nda düzenlenecek Konya Kitap Fuarı’nda imzalayacak. Parafiks standındaki imza günü, 28 Kasım 2014 Cuma günü 14.00-19.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Sağlıklı yaşamanın yollarını anlattığı kitabında Batum, “yüzyılın buluşu” dediği yöntemini okurlarıyla paylaşıyor. Amerika’da İngilizce olarak da basılacak olan kitabının gelirini zihinsel engelli çocuklar için kullanacak olan Batum, tıbbın çare bulamadığı rahatsızlıklarla ilgili uyguladığı yöntemi kitabında anlatıyor. Bu yöntemde, bitkisel karışımlar kullanılarak vücuda, gerek cihaz gerekse elle masaj uygulanıyor.
Batum, sağlıklı ve genç yaşamak isteyenler için neler yapmak gerektiği konusunda da kitapta okurlarına ipuçları veriyor.  Necla Batum’a göre yaşlanmayı durdurmak mümkün. 100 yaşında bile genç görünebilir ve genç yaşayabilirsiniz. Bu konuda çok iddialı. Batum’a göre sağlıklı olmak ve genç görünebilmek için önce şişmanlığı hayatımızdan çıkarmamız gerekiyor.
Bu kitap çağımızın hastalığı olan obezitenin nedenlerini tek tek açıklıyor. Şişmanlık ile ilgili şimdiye kadar söylenmeyen her şeyi söylüyor. Bu kitapta diyet yok. Necla Batum diyeti kesinlikle önermiyor. Tam tersi diyet yapanların çoğunlukla başarısız olduğunu söylüyor. Kitapta güzellik reçeteleri ve sağlıklı yaşam için yemek tarifleri de var.