NBA All-Star'ın ilk maçında gülen taraf ABD

NBA All-Star'ın ilk maçında gülen taraf ABD

NBA All-Star Hafta Sonu organizasyonunun ilk gününde ABD karması, dünya karmasını 157-154 mağlup etti

NEW YORK (AA) - Amerikan Basketbol Ligi (NBA) All-Star Hafta Sonu organizasyonunun ilk gününde ABD karması, dünya karmasını 157-154 yendi.

Bu yıl ilk kez ABD toprakları dışına çıkarak Kanada'nın Toronto kentinin ev sahipliği yaptığı 65. organizasyonda, "Yükselen Yıldızlar" müsabakasında, ABD ile dünya karması kozlarını paylaştı.

NBA'de birinci ve ikinci yılını geçiren oyunculardan oluşan ABD ile dünya karmasının mücadelesinin sonunda gülen taraf, rakibini 157-154'le geçen ABD karması oldu.

ABD karmasında Minnesota Timberwolves'un oyun kurucusu Zach LaVine 30 sayı, 7 ribaunt ve 4 asistlik performansıyla yıldızlaşarak, maçın en değerli oyuncusu (MVP) ödülüne layık görüldü.

New York Knicks'in Letonyalı oyuncusu Kristaps Porzingis ve Denver Nuggets'dan Kongolu Emmanuel Mudiay ise dünya karmasında 30'ar sayı üretti.


- LaVine'in sonraki hedefi smaç yarışması


En iyi oyuncu ödülünü kazanarak smaç yarışması için de rakiplerine gözdağı veren LaVine, karşılaşmanın ardından yaptığı konuşmada, heyecanlı olduğunu ve ortaya iyi bir gösteri sunmak için hazır olduğunu söyledi.

NBA'de ikinci sezonunu geçiren LaVine, geçen sene yapılan smaç yarışmasında da birinci olmuştu.

LaVine'in Minnesota Timberwolves'dan takım arkadaşı ve Toronto doğumlu Andrew Wiggins ise All-Star Hafta Sonu'nu büyüdüğü şehirde geçirmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Geçen sene düzenlenen "Yükselen Yıldızlar" maçının MVP'si seçilen Wiggins, bu yıl takım arkadaşı LaVine'in ödülü kazanmasında gurur duyduğunu ve gelecek sene de diğer takım arkadaşı Karl-Anthony Towns'ın bu onuru yaşamasını istediğini söyleyerek, "3 yıl üst üste Minnesota Timberwolveslu oyuncuların MVP ödülüne sahip olacağına inanıyorum" diye konuştu.

NBA All-Star Hafta Sonu organizasyonu 3 sayı, smaç ve yetenek yarışmalarıyla devam edecek. MVP ödülünün oylamayla seçileceği Doğu ile Batı konferanslarındaki en iyi oyuncuları karşı karşıya getiren 65. All-Star maçı ise 15 Şubat'ta TSİ 03.30'da oynanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :