Nazarbayev ve Trump telefonda görüştü

Nazarbayev ve Trump telefonda görüştü

ASTANA (AA) – Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in, ABD başkanlığına seçilen Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi....

ASTANA (AA) – Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in, ABD başkanlığına seçilen Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Nazarbayev ile Trump, görüşmede dünyada ve Orta Asya bölgesinde istikrar ve güvenliğin pekiştirilmesi konularını ele aldı.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, terörle mücadele, Ukrayna krizinin çözümü ve nükleer silahsızlanmanın pekiştirilmesi konularında Rusya ile ABD arasındaki işbirliğinin derinleştirilebileceğini söyledi.

Trump ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesi sonucu Moskova ile Washington arasındaki işbirliğinin geleceğine olumlu baktığını dile getirdi.

Nazarbayev ve Trump, Kazakistan ile ABD arasındaki ticari ve ekonomik ortaklık dahil olmak üzere dostluk ilişkilerinin daha üst seviyeye çıkartılması için hazır olduklarını aktardı.

Trump, yakın gelecekte iki lider arasında bir toplantının organize edilmesi konusunda istekli olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :