NATO Genel Sekreteri  Stoltenberg:

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg:

"Suriye’deki mevcut açmazdan çıkmamız gerekiyor. Bunun ilk adımı pazarlık masasına tekrar oturmak. Umarım, Lozan ve Londra’da yapılacak görüşmeler gerçekten şiddete son verir, insani yardımı tekrar başlatır ve bu krizin çözümünde bir yol ortaya koyar"- "S

ROMA (AA) - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Suriye’deki mevcut açmazdan çıkmamız gerekiyor. Bunun ilk adımı pazarlık masasına tekrar oturmak. Umarım, Lozan ve Londra’da yapılacak görüşmeler gerçekten şiddete son verir, insani yardımı tekrar başlatır ve bu krizin çözümünde bir yol ortaya koyar." dedi.

Stoltenberg, Roma’daki NATO Savunma Kolejinde konuşma yaptı.

İtalya’nın NATO’nun önemli bir üyesi olduğuna dikkati çeken Stoltenberg, İtalya’nın Afganistan ve Kosova ve Akdeniz’de terörle mücadele görevlerinde etkin bir şekilde yer aldığını anımsattı.

Stoltenberg, NATO'nun günümüzde AB'yle benzer güvenlik zorlukları ile mücadele ettiğini belirterek, "Son haftalarda Rusya, sınırlarımıza yakın yerlerde geniş askeri tatbikatlar yapıyor. Rusya, nükleer başlık taşıyabilecek füze sistemlerini ittifakın sınırlarına yakın yerlere kuruyor. Müttefikler bu davranıştan derin kaygı duyuyor." diye konuştu.

NATO'nun görevinin müttefiklerin güvenliğini sağlamak olduğunu anımsatan Stoltenberg, kazaların ve hatalı hesaplamaların kontrol dışına çıkmasını önlemek için Rusya ile siyasi diyaloğa devam edeceklerini ifade etti.

Stoltenberg, Suriye'deki durumunla ilgili, "Rusya, korkunç yaşam kayıpları, acılar ve uluslararası toplumun karşı çıkmasına rağmen Halep’i bombalamaya ve Suriye rejimine destek vermeye devam ediyor. Suriye’deki mevcut açmazdan çıkmamız gerekiyor. Bunun ilk adımı pazarlık masasına tekrar oturmak. Umarım, Lozan ve Londra’da yapılacak görüşmeler gerçekten şiddete son verir, insani yardımı tekrar başlatır ve bu krizin çözümünde bir yol ortaya koyar." şeklinde konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :