Nasuh Mahruki hakkındaki tutuklama talebi

Nasuh Mahruki hakkındaki tutuklama talebi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:- "Binlerce insanın hayatını kurtaran, Türkiye'nin en saygın kurumlarından olan AKUT'un ve Nasuh Mahruki'nin hedef tahtasına konmasının nedeni ne? Yöneticilerinin yolsuzluğa karışması mı, başarısız bir dernek olması mı,

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki'nin ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan tutuklanma istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmesine ilişkin, "Binlerce insanın hayatını kurtaran, Türkiye'nin en saygın kurumlarından olan AKUT'un ve Nasuh Mahruki'nin hedef tahtasına konmasının nedeni ne? Yöneticilerinin yolsuzluğa karışması mı, başarısız bir dernek olması mı, derneğin teröre destek vermesi mi? Hiç biri değil. Tek bir nedeni var, Erdoğan'ı eleştirmesi." değerlendirmesinde bulundu.

Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, Mahruki'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirileri sonrası AKUT binasının irtifak hakkının iptalinin gerçekleştiğini öne sürerek, bugün de Mahruki'nin tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edildiğini belirtti.

En ufak bir eleştiriye dahi tahammül edemeyen bir rejimle karşı karşıya olunduğunu iddia eden Ağbaba, "Binlerce insanın hayatını kurtaran, Türkiye'nin en saygın kurumlarından olan AKUT'un ve Nasuh Mahruki'nin hedef tahtasına konmasının nedeni ne? Yöneticilerinin yolsuzluğa karışması mı, başarısız bir dernek olması mı, derneğin teröre destek vermesi mi? Hiç biri değil. Tek bir nedeni var, Erdoğan'ı eleştirmesi." ifadesini kullandı.

Ağbaba, açıklamasında şu görüşleri savundu:

"(Diktatörlük nedir) diye sorarsanız, işte diktatörlük budur. AKP'nin ve Erdoğan'ın yaratmak istediği rejim, 1940'lar Almanyası'ndaki rejimdir. Basit bir eleştiriye, devletin tüm imkanları ile gözleri dönmüşçesine saldırıyorlar. Hukukun ayaklar altına alındığı, eleştirilemez, söz söylenemez, bir 'tek adam diktası' kurulmaya çalışılıyor. Ama bu ülkede hala korkmadan doğruları söyleyen, baskıya ve zulme karşı çıkan, sesini yükselten milyonlar varız. Biz baskılara boyun eğmeyecek, dikta rejimine geçit vermeyecek ve 'Türkiye birden büyüktür' diyecek milyonlarız. Umutsuzluğa kapılmadan, milyonlar olduğumuzun bilinciyle, Türkiye'yi içine düştüğü karanlık düzenden aydınlığa çıkaracağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :