"Nasreddin Hoca'nın torunları ecdadı ile buluşuyor" projesi devam ediyor

"Nasreddin Hoca'nın torunları ecdadı ile buluşuyor" projesi devam ediyor

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi kültürel ve sosyal etkinlikleri kapsamında, Akşehir genelindeki tüm lise 11. sınıf öğrencilerini Çanakkale gezisine gönderiyor.

‘Nasreddin Hoca’nın Torunları Ecdadıyla Buluşuyor’ adıyla geçtiğimiz yıldan itibaren başlatılan projede, bu yıl Çanakkale gezisine katılmak isteyen 11. sınıf öğrencilerinden ilk grup düzenlenen törenle Çanakkale’ye uğurlandı. Akşehir Nasreddin Hoca Meydanı’ndaki uğurlama törenine, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Habip Emrullah Öztürk, okul idarecileri ve veliler katıldı.

nasreddin-hocanin-torunlari-ecdadi-ile-bulusuyor-projesi--(2).jpg

İlk kafilede 5 otobüsle 172 öğrenci ve 8 öğretmenin gönderildiği gezide, Belediye Başkanı Salih Akkaya, öğrencilere hayırlı yolculuklar temennisinde bulundu. Öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Başkan Akkaya, 18 Mart Çanakkale Zaferi yıldönümü yaklaşırken 11. sınıf öğrencilerinin ilk grubunu Çanakkale gezisine göndermenin sevincini ve gururunu yaşadıklarına değinerek, “Çanakkale’de ecdadımız emsalsiz bir destan yazmış. Bugün burada böyle huzur içerisinde yaşayabiliyorsak onlara çok şeyler borçluyuz. Onların yazdığı o emsalsiz destanı iyi anlamamız, anlatmamız ve unutturmamamız gerekiyor. Bir metrekareye 6 bin adet merminin düştüğü Çanakkale’ye gidince bu bilinçle ve şuurla gidip gezelim. Bağımsızlığımız elden gitmek üzereyken, ezanlarımız susmak üzereyken ecdadımızın yazdığı destanı hissedelim ve yaşayalım, geleceğimize umutla bakıp, geçmişimize de şükredelim. Elhamdülillah şanlı bir tarihimiz var. Ecdadımız bu vatanı gerçekten bizlere çok büyük zorluklar içinde bırakmış. Bu günde aslında bu mücadelenin yeni bir versiyonu yaşanıyor, 15 Temmuz tarihinde yaşandı. Yine Aziz Türk Milletimiz, milli ruhunu orada da gösterdi. Bugünde Afrin’de gösteriyor. Askerlerimize de bu operasyonda başarılar diliyoruz, inşallah zaferle ülkemize dönsünler. Afrin şehitlerimiz, 15 Temmuz şehitlerimiz, Çanakkale şehitlerimiz ve tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz” diye konuştu.

Başkan Akkaya’nın konuşmasının ardından yapılan dua ile 5 otobüslük ilk öğrenci kafilesi Çanakkale’ye uğurlandı. Akşehir Belediyesi tarafından ‘Nasreddin Hoca’nın Torunları Ecdadıyla Buluşuyor’ projesi kapsamında hafta sonları 11. sınıf öğrencileri için Çanakkale gezileri düzenlenmeye devam edilecek. İha