Nasrallah, Meşal'i aradı: İsrail'e birlikte direnelim

Nasrallah, Meşal'i aradı: İsrail'e birlikte direnelim

Lübnan Hizbullah'ı lideri Hasan Nasrallah Hamas liderlerinden Halid Meşal'i aradı.

Nasrallah'ın Meşal'e 'İsrail'e karşı Hamas ile işbirliğine hazırız' mesajı verdiği ifade edilirken, haberin İsrail'de geniş bir şekilde yankılandığı ve korkuya neden olduğu ifade ediliyor.

Lübnan Hizbullah'ı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın, Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal'i ve İslami Cihat Hareketi lideri Ramazan Şellah'ı aradığı öğrenildi.

'Hamas ile işbirliğine hazırız'

Nasrallah, iki telefon görüşmesinde de, başta Hamas olmak üzere, Filistin'deki direniş hareketleri ile işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Nasrallah'ın son 2 haftadır İsrail'in saldırılarına karşı direnen Hamas'ı tebrik ederek "Siyonistler karşısında, sabırla azimle ve istikrarla mücadele ediyor" şeklinde konuştuğu ifade edildi.

"İsrail endişeli"

Nasrallah, Meşal ile yaptığı telefon görüşmesinde, Hizbullah'ın her zaman Hamas'ın ve Gazze halkının yanında olduğunu vurgulayarak, "Hamas ile işbirliğine ve direnişinize ortak olmaya her an hazırız" dedi.

Nasrallah'ın Meşal'i araması İsrail basınında geniş yankı uyandırdığı belirtilirken, 2006 yılında Hizbullah'a karşı büyük bir mağlubiyet alan İsrail'i endişelendirdiği yorumları yapılıyor.