Nasıl Bir Başbakan?

Geçtiğimiz hafta, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “Doğumunun 90. Yılında Erbakan Sempozyumu” vardı. Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Rektörler, Milli Görüş Hareketinden Erbakan Hocanın dava arkadaşları, akademisyenler, köşe yazarları, öğrenciler ve başka bir sürü misafir de oradaydı.

Merhumun oğlu Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan da tabii.

“Konyalının ciddi bir ilgisi var mıydı?” sorusu da artık sorulmamalı belki de. Haftalar öncesinden her yerde afişler, tanıtımlar vardı. Şehrin her köşe başında herhangi bir billboardta sempozyuma dair bir şeyler görmeniz mümkündü. Tabii bakmayı bilmekle ilgili bir durum olduğundan, Sempozyuma katılanlar da öyle şekillendi. Görebilenler oradaydı…

Göremeyenler gelmedi, ilgilenmedi, istemedi, vesaire…

Ben açılış programını canlı izlemiş biri olarak çıkardığım birkaç noktaya değineceğim.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın, Merhum Başbakan’ın inandığı dava uğruna, elde edeceği dünyalıkları hesap etmediğini söyledi. Erbakan’ın yerli otomobilden Suriye meselesine, iktisadi kalkınmadan uluslararası ilişkilere kadar bugün siyasetin gündeminde olan pek çok farklı konuda, farklı görüşten insanların hocanın yıllar önce yaptığı konuşmalara referanslarda bulunduklarını hatırlattı. Altı kalın çizilecek cinstendi sözleri…

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türk siyasi tarihine ismini altın harflerle yazdırdığını söyledi Erbakan’ın. Merhum Başbakan’ın maddi ve manevi kalkınma, emperyalizm ve siyonizmle mücadele, Türk halkının mutluluğunu odak alan politikalarla İslam Coğrafyasında iz bırakan önemli bir lider olduğu vurgusunu yaptı.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de Erbakan’ın Başbakan olmasını bir idealin gerçekleşmesi olarak tanımladı. Erbakan’ın kültürel değişim konusunda attığı adımlara değindi. İslam Dünyasının tüm kültürel birikimini bu ülkeye kazandırdığını söyledi. Önemliydi…

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise konuşmasında 15 Temmuz vurgusu yaptı. 15 Temmuz’daki kalkışmaya Anadolu halkının Cumhurbaşkanı önderliğinde dur demesinin ardında,    Erbakan Hocanın öğrettiği bilinç, aşıladığı milli duruş olduğunu söyledi.                                                                                                                                                                                                                                    Tekraren dinlenilmesi gereken bir konuşmaydı…

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Erbakan ile çalışma imkânı bulduğunu ve o dönemlerin hayatının dönüm noktaları olduğunu söyledi. Erbakan’ın bir mektep olduğunu pek çok insanın yetişmesine imza attığını söyledi. Müslüman kimliğiyle her platformda var olmayı öğrettiğini de hatırlattı...

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan da merhum babasının Konya için öneminin altını çizdi. Sempozyumun Konya’da düzenlenmesinden dolayı çok memnun olduğunu ekledi sözlerine. Erbakan Hocanın başlattığı Milli Görüş hareketinin kısa sürede büyük ivme kazandığını, kutlu yürüyüşün Konya’dan başladığını ifade etti.

Fatih Erbakan’ın millet, İslam Âlemi ve tüm insanlık vurguları da dikkat çekiciydi.

Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise Erbakan’ın her zaman ülkesi ve İslam âlemi için çalışmalar yaptığını belirtti. Sorgun’un “Konya’nın misyonu neyse Erbakan Hocanınki de oydu” ifadeleri büyük alkış aldı. Konya’nın misyonu olan bir şehir olduğunu da hatırlatmış oldu…

Özetle; Necmettin Erbakan’ın bir dünya lideri olduğunun altı çizildi.

Yaşımız malum. Necmettin Erbakan’a yetişenlerden değiliz. Bu tarz bir sempozyumun yapılması en çok da bize yaradı diyebilirim... Bize, yani geçmişinde ne olmuş ne bitmiş merak eden gençlere… Neden bize yaradı çünkü konuşma yapanların da belirttiği gibi Erbakan’ın gelecek nesillere aktarılması meselesi önemliydi.

Merhum Başbakan ile yaşamak gibi bir durumumuz olmadı ama hocayı ananlardan bir şeyler öğrenmek gibi bir fırsatımız oldu. Ülke siyasetine biraz nezaket, biraz espri, biraz dokundurma katması ve konuşmalarındaki ilginç benzetmeleriyle “Nasıl Bir Başbakan?” sorusuna net bir cevaptı belki de.

Görünen şudur ki, siyaseten nerede durursanız durun Prof. Dr. Necmettin Erbakan’dan öğrenecek çok şey var. Onun da söylediği gibi öğrendiğini anlatmak adına faydalı bir yazı olmasını umarak yazdım bunları.

Bir ilim adamı olarak, bu ülkenin yetiştirdiği bilge bir insan olarak onun hayatını daha fazla okumak ve ondan, öğretilerinden hayatımıza bir şeyler katmalıyız. Ders almalıyız yani yapılanlardan, söylenenlerden…

Bir sempozyumla bir lideri konuşup bitirmek mümkün değil ama bir sempozyum bir lideri az da olsa anlatır herkese… Ya da anlamak isteyene!

Son olarak Konyalı olup Konya’da olmayanlar (!) da böyle programları kaçırdıkları için biraz pişman olsunlar lütfen.

Biz olumsuz propagandalara, atılan kirli iftiralara rağmen doğru bildiklerini söylemeye ve yaşamaya çekinmeyenleri anmaya ve anlatmaya devam edeceğiz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.