NASDAQ'ın kapanış zilini Prof. Dr. Barbarosoğlu çaldı

NASDAQ'ın kapanış zilini Prof. Dr. Barbarosoğlu çaldı

ABD'nin ünlü teknoloji borsası NASDAQ'ın kapanış zilini Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Barbarosoğlu çaldı

NEW YORK (AA) - ABD'nin ve dünyanın en büyük teknoloji borsası ''National Association of Securities Dealers Automated Quotations''ın (NASDAQ OMX), kapanış zilini Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu çaldı. 

Boğaziçi Üniversitesi'nin kuruluşunun 150'nci yılı nedeniyle merkezi New York'un Times Meydanı'nda bulunan borsanın merkez binasında gerçekleştirilen ve yerel saatle 15.45'te başlayan ''kapanış zili'' çalma töreni 16.00'da zilin çalınmasıyla sona erdi.

Ev sahibi olarak hoş geldin konuşması yapan NASDAQ OMX Küresel Kurumsal Müşteri Grubu Başkan Yardımcısı David Wicks, yaptığı konuşmada, Boğaziçi Üniversitesi'nin 1863 yılında ABD toprakları dışında ilk Amerikan okulu olarak Robert College adıyla İstanbul'da kurulduğunu ifade etti.

Wicks, bu yıl 150'nci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Boğaziçi Üniversitesi'nin, Türkiye'nin en önde gelen ve dünyanın da en iyi 200 üniversitesinden biri olduğunu bildirdi. Kısaca New York'taki Fordham Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nin ortaklaşa küresel finans konusunda ikili master programından bahseden Wicks, 150'nci kuruluş yıl dönümünden dolayı üniversiteyi tebrik ettiğini bildirdi.

Kapanış törenine katıldığı için memnuniyetini dile getiren Rektör Barbarosoğlu ise davetlerinden dolayı NASDAQ OMX'e ve etkinliğe emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmasında, Boğaziçi Üniversitesi'nin Robert College olarak 1863 yılında kendini eğitime adamış bir grup Amerikalı tarafından kurulduğunu hatırlatan Barbarosoğlu, üniversiteyi kuran vizyon sahibi Amerikalıların onuruna kapanış zilini çalacağını bildridi. 

Barbarosoğlu ''Bugün Boğaziçi Üniversitesi olarak ABD'deki dostlarımız Fordham Üniversitesi ve Nasdaq'ın da desteğiyle bu eğitim hizmetine bir 150 yıl daha devam etmek için söz veriyoruz. Fordham Üniversitesi ve NASDAQ, bizimle olduğunuz için size teşekkür ediyoruz'' dedi.

Öte yandan, sabahki açılış zilini çalan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan'ın da katıldığı kapanış töreni, NASDAQ binasının Times Meydanı'na bakan büyük ekranlarına da yansıtıldı.  

Boğaziçi Üniversitesi ve Borsa İstanbul heyeti kapanış töreninin ardından, Times Meydanı'na çıkarak birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı