Nanjing Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'na doğru

Nanjing Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'na doğru

Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Akyüz:

SAKARYA (AA) - Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, Çin'de düzenlenecek Nanjing Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'na ilişkin, "İnşallah hedef, bu şampiyonluğu Başbakanımıza ilk cumhurbaşkanlığında hediye etmektir" dedi.

Akyüz, AA muhabirine, 16-28 Ağustos'ta Nanjing kentinde düzenlenecek Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları için hazırlık kampı oluşturduklarını söyledi.

Wushu dalında 5 sporcunun olimpiyatlarda mücadele edeceğini vurgulayan Akyüz, "Sporcularımız şimdi kampa gidiyor. Hedefimiz, bu sporcularımızın tümünün madalya almasıdır ama Elif iddialı. İnşallah Elif, olimpiyat şampiyonu olacak" diye konuştu. 

Akyüz, Elif'in olimpiyatlar için 4 aydır hazırlandığını, bir ay da Pekin'de hazırlık yapacağını ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Ondan sonra Nanjing'e gidecek. Elif, ilk dünya şampiyonluğunu aldığında 14 yaşındaydı. Çin'de inşallah ilk olimpiyat şampiyonluğunu alacak. İlk dünya şampiyonluğunu Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etti. İnşallah hedef, bu şampiyonluğu Başbakanımıza ilk cumhurbaşkanlığında hediye etmektir." 

Kaynak:Haber Kaynağı