Namazgah Camisi'nde çalışmalar sürüyor

Namazgah Camisi'nde çalışmalar sürüyor

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törende mayıs ayında temeli atılan Namazgah Camisi'ndeki çalışmalar aralıksız devam ediyor- Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Balkanlar'ın en büyük camisinin 24 ayda tamamlan

TİRAN (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapımına başlanan Namazgah Camisi'nde çalışmalar sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı temel atma töreniyle inşaatına mayıs ayında başlanan caminin 24 ayda tamamlanması planlanıyor.

Namazgah Camisi inşaatının şantiye şefi Hüseyin Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cami inşaatının hızlı bir şekilde ilerlediğini belirterek, fore kazık çalışmalarının tamamlandığını, devam eden ankraj çalışmalarının ise 15-20 gün içerisinde tamamlanacağını vurguladı.

Şentürk, 20 Temmuz'a kadar tüm kazı çalışmalarını bitireceklerini aktararak, caminin beton işleri için taşeron firmalardan teklif aldıklarını, 15 Ağustos itibarıyla kaba inşaata başlayacaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temel atma töreninde cami inşaatı için kendilerine 24 ay süre verdiğini anlatan Şentürk, ramazan ayında ayrı bir azim ve gayretle çalıştıklarını söyledi.

Şentürk, "İnşallah, iki ramazan sonra bir ramazan cumasında Tiran'daki bütün Müslümanlar gelir ve bu camide gönül rahatıyla namazlarını kılar. Bütün çabamız ve gayretimizin bunun için" ifadesini kullandı.

İnşaat çalışmalarının planlandığı gibi gittiğini belirten Şentürk, önlerine herhangi bir engel çıkmaması durumunda inşaatı 24 ay içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

 

- Balkanların en büyük camisi olacak

 

TDV tarafından yaptırılan Namazgah Camisi, 10 dönümlük bir arazi üzerine inşa ediliyor.

Ülkedeki Müslümanların 100 yıllık cami hasretinin sona erdirecek olan bu camide, açık alanla birlikte aynı anda 10 bin kişi namaz kılabilecek. Cami alanında 332 kişilik konferans salonu, 10 derslikli Kur'an kursu, sergi salonu, kütüphane, lokanta ve yemekhane, iki katlı müze, engelli ve yaşlı asansörü, bebek bakım odası, çalışma odaları ve 500 araçlık otoparkıyla büyük bir kültür merkezi yer alacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı