Nallıhan'da domuz avı

Nallıhan'da domuz avı

ANKARA (AA) - Ankara'nın Nallıhan ilçesinde, bir grup avcı arazilere zarar veren domuzları avlamak için sürek avına çıktı.Davutoğlan ve Çayırhan mahallelerinden...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Nallıhan ilçesinde, bir grup avcı arazilere zarar veren domuzları avlamak için sürek avına çıktı.

Davutoğlan ve Çayırhan mahallelerinden bir grup avcı, Davutoğlan'da arazilere ve ekili alanlara zarar veren domuzlar için sürek avı düzenledi.

Avcılar, Davutoğlan yakınında Aladağ Çayı kenarında bulunan arazilere, ekili alanlara zarar veren domuzlar için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Nallıhan Şefliğinden izin alarak düzenledikleri avda bir domuz vurabildi.

Davutoğlan Mahallesi Muhtarı Rıza Tuncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekili alanlara zarar veren domuzların çiftçileri bıktırdığını söyledi.

Yine resmi makamlardan izin alarak domuzlara karşı avlarını sürdüreceklerini belirten Tuncel, "Domuzlar çok yavruladığı için kısa sürede kocaman bir aile ordusu oluyorlar. Çeltik ektiğimiz zamanda çeltik tarlalarını tamamen sürüyorlar. Çeltik tarlaları tam onların istediği gibi su ile dolu. Tarları adete yeniden sürülmüşe çeviriyorlar" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :