Nallıhan, turizmde atağa kalkacak

Nallıhan, turizmde atağa kalkacak

Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş: "2016 yılında tahmin edilenin üzerinde turist bekliyoruz"

ANKARA (AA) - Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, tarihi ipek yolu üzerinde bulunan ilçenin tanıtımı için çok yönlü bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Öntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe olarak turizm konusuna yönelmeye başladıklarını belirterek, bu konuda kaymakamlıkla ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

İlçenin tarih, kültür ve inanç turizmi bakımından önemli bir merkez olduğunu dile getiren Öntaş, "Yaptığımız çalışmalar neticesinde 2016 yılında tahmin edilenin üzerinde turist bekliyoruz. Geçtiğimiz haftalarda İstanbul EMITT Fuarı'na katıldık ve ilçemizin tanıtımını yapma fırsatı bulduk. Bu, bizim için çok önemli bir gelişmeydi. Ankara'da düzenlediğimiz bir defile ile ilçemizin ipek işlemesini ve iğne oyasını tanıttık. Yıl içinde bu tür tanıtımlarımız devam edecek" diye konuştu.

İlçenin inanç turizmi açısından da önemli bir yer olduğunu vurgulayan Öntaş şunları kaydetti:

"Yunus Emre ve eşi Bacım Sultan'ın türbeleri Emrem köyünde yer alıyor. Öte yandan Çayırhan Mahallesi'nde ortaya çıkarılan Juliopolis Antik kentinde yapılan çalışmalar sonucu çok sayıda antik mezar ortaya çıkarıldı. Ayrıca bünyesinde 170 farklı kuş türünü barındıran kuş cennetimizle doğa turizmi açısından da iyi bir yerdeyiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :