Nallıhan Kuş Cenneti'nde fotoğraf yarışması

Nallıhan Kuş Cenneti'nde fotoğraf yarışması

TÜKÇEV tarafından, 4-5 Haziran'da Nallıhan Kuş Cenneti'nde düzenlenecek foto safari kapsamındaki yarışmayla 50 eserin sahibine ödül verilecek

ANKARA (AA) - Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfınca (TÜKÇEV), 4-5 Haziran'da Nallıhan Kuş Cenneti'nde foto safari düzenlenecek. Foto safaride düzenlenecek yarışmayla en iyi fotoğraflar seçilecek.

TÜKÇEV'den yapılan açıklamaya göre, 200'e yakın kuş türünün bulunduğu Nallıhan Kuş Cenneti'nde yapılacak foto safari kapsamındaki yarışmayla 50 fotoğraf sahibine ödül verilecek.

Türkiye'deki 6 balıkçıl türünün tamamı ile 10 tür yırtıcı kuş, 5 tür baykuş, 35 tür su kuşu, gökkuzgun, leylek ve bülbül başta olmak üzere 80 tür ötücü kuş ile soyu tehlikede bulunan "kara leylek" de en çok Nallıhan Kuş Cenneti'nde görülüyor.

- Birinciye 4 bin lira ödül verilecek

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek foto safarinin koordinatörü, AK Parti Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ceylan, fotoğraf yarışmasının Nallıhan Kuş Cenneti Gözlem Merkezinde 4 Haziran'da başlayacağını bildirdi.

Birinciye 4 bin lira, ikinciye 3 bin lira, üçüncüye 2 bin lira, mansiyon alacak 5 esere ise biner lira ödül verileceğini aktaran Ceylan, ayrıca sergilenmeye layık görülen 42 esere, Nallıhan'ın ünlü ipek iğne oyalarının hediye edileceğini belirtti.

Ceylan, "Sayıları giderek tükenen yaban hayvanlarını korumak, avcılığın fotoğraf ile yapılmasını özendirmek, çevre bilincini geliştirmek, doğal varlıklarımızı korumak ve Nallıhan Kuş Cennetinin eşsiz güzelliklerini paylaşmak amacıyla bu yıl 4'üncüsü düzenlenen foto safariye herkesi bekliyoruz." çağrısında bulundu.

Foto safari, 5 Haziran Pazar günü sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :