Nallıhan Kaymakamlığının "mekikli dokuma" kursu

Nallıhan Kaymakamlığının "mekikli dokuma" kursu

ANKARA (AA)- Nallıhan ilçesinde Kaymakamlığın girişimleriyle açılan İş-Kur destekli kurslara kadınlar ilgi gösteriyor. 1 Aralık 2015 tarihinde açılan...

ANKARA (AA)- Nallıhan ilçesinde Kaymakamlığın girişimleriyle açılan İş-Kur destekli kurslara kadınlar ilgi gösteriyor.

1 Aralık 2015 tarihinde açılan "mekikli dokuma kursu"na katılan kursiyerler, kursa devam ettikleri her gün için 20 lira ücret alıyorlar.

İlçe kaymakamı İsmail Altan Demirayak’ın girişimleriyle istihdama yönelik açılan ve İş Kur tarafından desteklenen kurslara katılan kursiyerler iş öğrendikleri gibi günlük 20 lira ücret alıyor.

Kaymakam Dr. Demirayak, kursların Halk Eğitim Merkezinde 2015 Aralık’ta başladığını ve halen sürdüğünü, açılan kursa 30 kursiyer bayanın katıldığını söyledi.

Açılan Kursun İş-Kur tarafından da desteklendiğini belirten Kaymakam Dr. Demirayak, "Kursa deveme den kursiyerlere günlük kurs süresince 20 lira ödemede bulunuluyor. Aylık olarak ellerine 420-460 lira gibi bir para geçiyor. Bayanlarımız kursa katılımlarıyla para kazanırken, ellerinde de bundan sonra bir sanatı olmuş olacak. Açacakları iş yerinde bundan sonraki sürelerde, kendi işi olmuş olacak" dedi.

Nallıhan Kaymakamlığının "mekikli dokuma" kursu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :