Naim Süleymanoğlu Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası

Naim Süleymanoğlu Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası

- Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar:- "Şimdi Naim kardeşimizin adıyla uluslararası bir şampiyonaya imza atmak istiyoruz"


GAZİANTEP (AA) - Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Naim Süleymanoğlu'nun adıyla uluslararası bir şampiyona yapmak istediklerini söyledi.

Taşpınar, Naim Süleymanoğlu Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası'nın açılış seremonisindeki konuşmasında, 36 ilden 73 kulübün katıldığı organizasyonda 203'ü kadın olmak üzere 506 sporcunun yer aldığını kaydetti.

Süleymanoğlu'nun 50 yıllık ömrüne 3 olimpiyat, 7 dünya, 6 Avrupa şampiyonluğu gibi önemli başarılar sığdırdığını, kendisinin tam bir efsane olduğunu anlatan Taşpınar, "cep herkülü" unvanını da boşuna elde etmediğini belirtti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle 1. Naim Süleymanoğlu Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası'nı hayata geçirdiklerini vurgulayan Tamer Taşpınar, "Şimdi Naim kardeşimizin adıyla uluslararası bir şampiyonaya imza atmak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Onun için ne yapsak azdır ama elimizden gelen bunlar." ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de uluslararası boyutta Türkiye'nin adını, altın harflerle yazdıran Süleymanoğlu'nun Türk sporu için önemli bir isim olduğunu söyledi.

Naim Süleymanoğlu'nun arkasında başarı ve şeref bıraktığını anlatan Şahin, bireysel ve takım sporlarında kenti daha ileriye taşımak için çalışmalar yaptıklarını, Gaziantep'i sanayi, ticaret ve gastronominin yanında sporda da marka haline getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ise Gaziantep'te böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını belirterek, tüm sporculara başarılar diledi.

Naim Süleymanoğlu'nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu da abisinin gençlerle çalışmayı çok sevdiğini dile getirerek, onun gençlere yönelik söylediği "antrenmanların meyvesini maçlarda alacaksanız, o yüzden yılmadan çalışın." tavsiyesini hatırlattı.

Konuşmaların ardından dünkü müsabakalarda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi. Organizasyon 4 Mart Pazar günü sona erecek.



Naim Süleymanoğlu Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :