Nahda lideri Gannuşi'nin Fransa temasları

Nahda lideri Gannuşi'nin Fransa temasları

Gannuşi: "Teröristler Bin Ali döneminin Tunus’a mirasıdır"

PARİS (AA) - Tunus Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi, teröristlerin Arap Baharı ürünü değil, devrik Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali döneminin Tunus’a bıraktığı miras olduğunu söyledi.

Dört günlük Fransa ziyaretini tamamlayarak Cezayir’e geçen Gannuşi, Fransa ziyaretini değerlendirdiği France İnter radyosuna önemli açıklamalarda bulundu. Gannuşi, Tunus’ta terör faaliyetlerine katılan kişilerin Tunuslu olduğuna dikkati çekerek, “Tabii ki bu kişiler despotik bir sistemde, fakirlik ve diktatörlük düzeninde yetiştiler.” ifadesini kullandı. Teröristlerin cehalet içinde olduklarını belirten Gannuşi, hiç birinin dini eğitim almadıklarını, İslami eğitim veren okul veya üniversiteden mezun olmadıklarını kaydetti.

Aşırı güçlerin sanıldığı kadar Tunus’ta güçlü olmadığını belirten Gannuşi, Selefi yaklaşımın Tunuslular tarafından reddedildiğini, aşırılığın Tunus toplumunda yerinin olmadığını söyledi. Tunus’un dini gelenekleri ve kültürü olan bir ülke olduğunu kaydeden Gannuşi, aşırıcı yaklaşımın Tunus toplumunda küçük bir kesimi kapsadığını ve bunun da Bin Ali döneminin etkisiyle güç kazandığını belirtti.

Fransa’ya kalabalık bir heyetle gelen Gannuşi, Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ve Meclis Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elisabeth Guigou ile bir araya geldi. Gannuşi’nin temaslarında Tunus’ta siyasi istikrarın sağlanması, ekonomik alanında Fransa ve Avrupa Birliği’nin desteği üzerinde duruldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :