Nahda Hareketi Lideri Gannuşi:

Nahda Hareketi Lideri Gannuşi:

"Önemli olan hiçbir tarafın rolü zarar görmemesi ve hiçbir grubun başkasının hesabına öne çıkarılmaması için ülkede demokratik dönüşüm sürecini başarıya ulaştıran uyumluluk yöntemini ulusal (siyasi) hareketin tarihine uygulamaktır"

TUNUS (AA) - Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, "Önemli olan hiçbir tarafın rolü zarar görmemesi ve hiçbir grubun başkasının hesabına öne çıkarılmaması için ülkede demokratik dönüşüm sürecini başarıya ulaştıran uyumluluk yöntemini ulusal (siyasi) hareketin tarihine uygulamaktır." dedi.

Gannuşi, Tunus'un bağımsızlığının 61. yıl dönümü nedeniyle hareketin Merkezi Kültür Ofisi tarafından düzenlenen "20 Mart: Süreç ve Roller' konulu seminerde yaptığı konuşmada, Tunuslu araştırmacı ve tarihçileri, Tunus ulusal (siyasi) hareketi tarihi hakkında "uyumlu okuma" sunmaya çağırdı.

Raşid el-Gannuşi, "İstenilen, tarihimize birliğini ve uyumunu geri getirecek ve halka tüm taraflar arasında birlik etkenlerinden başka bir etkeni sağlayacak okumadır." ifadelerini kullandı.

Tunus Üniversitesinde çağdaş tarih öğretim görevlisi Muhammed Dayfullah da farklı tarafların, Tunus halkının 1956 yılına kadar Fransa sömürgesine karşı verdiği mücadele tarihindeki rolleri hakkında bilgi verdi.

Dayfullah, sömürgenin ilk yıllarında kendiliğinden oluşan halk direnişinin yanı sıra partiler kapsamında çalışmalar yürüten elit kesim ve ulusal basın ile edebiyat hareketinin rollerini anlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :