Nahda Hareketi Genel Sekreteri Urayyid:

Nahda Hareketi Genel Sekreteri Urayyid:

"İç çekişmeleri bir kenara bırakarak, halkın öncelikleri arasında yer alan yolsuzluk, ekonomik durgunluk, işsizlik, fakirlik ve terör gibi sorunların çözümüne odaklanmalıyız"

TUNUS (AA) - Tunus'ta Nahda Hareketi Genel Sekreteri Ali el-Urayyid, siyasi partileri iç çekişmeleri bir kenara bırakarak ülkedeki problemleri çözmek için çalışmaya çağırdı.

Urayyid, başkent Tunus'ta düzenlediği basın toplantısında, toplumu siyasi çekişmelerle meşgul etmenin makul olmadığını belirterek, "İç çekişmeleri bir kenara bırakarak, halkın öncelikleri arasında yer alan yolsuzluk, ekonomik durgunluk, işsizlik, fakirlik ve terör gibi sorunların çözümüne odaklanmalıyız" dedi. 

Ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu ifade eden Urayyid, Fransa'nın başkenti Paris'teki terör saldırılarına ilişkin de Fransa halkı ve yönetiminin acılarını paylaştıklarını kaydederek, dünyanın her yerinde meydana gelen terör saldırılarını kınadı. 

Tunus'ta iktidardaki Nida Tunus Partisi (NTP) Genel Sekreteri Muhsin Merzuk ile Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin oğlu partinin Genel Başkan Yardımcısı Hafız Kaid es-Sibsi yanlıları arasında bir süredir yaşanan çekişmeye çözüm bulunamaması üzerine daha önce istifa sinyalini veren 32 milletvekili, 9 Kasım'da partiden istifa ettiklerini açıklamıştı.

Son dönemde yaşanan iç çekişme ve istifalar, NTP'nin 86 olan milletvekili sayısını 54'e çekerek, mecliste 69 sandalyeye sahip ikinci parti olan Nahda Hareketi'ni birinciliğe taşımıştı. 

Nahda Hareketi ise hükümetin başına geçmek niyetinde olmadığını ifade ediyor. 3 Kasım’da Cumhurbaşkanı Sibsi'nin Kartaca Sarayı'nda kabul ettiği Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, çıkışta basına yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanlığına ve hükümete desteğimiz devam ediyor" söylemiyle yönetimin başına geçmek niyetinde olmadığını açıkça vurgulamıştı.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı