Nagehan Alçı tahliyelerden dolayı mutlu

Nagehan Alçı tahliyelerden dolayı mutlu

FETÖ'nün medya yapılanmasından cezaevinde olan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın tahliyesinden duyduğu mutluluğu köşesinden duyuran Habertürk yazarı Nagehan Alçı, sırada Osman Kavala ve Mümtazer Türköne'nin olduğunu söyledi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasının "darbe çağrışımı" davasında "silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan yargılanan ve hapis cezasına çarptırılan Nazlı Ilıcak ile Ahmet Altan, cezaevinden tahliye edildi.

3 yılı aşkın hapis yatan Altan ve Ilıcak'ın tahliyesini yazısında değerlendiren Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Osman Kavala ve Mümtazer Türköne için de tahliye beklediğini belirtti.

 

Alçı, yazısının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:

"Bundan sonra sırada Osman Kavala ve Mümtazer Türköne var. Bu davalardan bahsedilirken Türköne’nin ismi sırf ülkücü kökenli olduğu için neredeyse hiç zikredilmiyor. Bu büyük bir adaletsizlik.

Osman Kavala’nın da bunca zamandır tutuklu olması bir hukuk garabeti. Duruşması 24-25 Aralık’ta. Avukatı İlkan Koyuncu ile görüştüm. Öncesinde AİHM kararı bekleniyor, Şayet çıkarsa etkisi olabilir. Ancak AİHM kararı çıksın ya da çıkmasın yeni yargı paketinin tesis etmek istediği iklim hakim olmalı ve Osman Kavala da tahliye edilmeli…"

Etiketler :