Myanmar Milli Günü EXPO'da kutlandı

Myanmar Milli Günü EXPO'da kutlandı

EXPO 2016 Antalya'nın resmi katılımcılarından Myanmar'ın Milli Günü, EXPO 2016'da renkli etkinliklerle kutlandı.EXPO 2016'daki milli gün...

 EXPO 2016 Antalya'nın resmi katılımcılarından Myanmar'ın Milli Günü, EXPO 2016'da renkli etkinliklerle kutlandı.

EXPO 2016'daki milli gün kutlamalarına katılmak üzere sergi alanına gelen Myanmar Ticaret Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Naw Mutakapaw ve beraberindeki heyet, VIP binasında EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından karşılandı.

Myanmarlı solistler John Thanga ve Jenevy'nin okuduğu İstiklal Marşı'nın büyük beğeni topladığı etkinlikte konuşan Naw Mutakapaw, ülke ekonomisi hakkında bilgi verdi. Ülkesinin zengin bir sahil şeridine sahip olduğuna dikkati çeken Mutakapaw, Myanmar'ın yarısının tropik ormanlarla kaplı olduğunu söyledi.

Mutakapaw, bunun sonucunda dünyanın en kaliteli tik ağacı ürünlerinin Myanmar'dan çıktığını belirterek, "Fakat şu da unutulmamalıdır ki yeşil alanlarımızı sadece ülkemiz için değil tüm dünya için de sürdürülebilir bir politika ile korumalı ve muhafaza etmeliyiz. Tarım ülkesi olmamızın sonucu, en önemli ihracat kalemimiz tarımsal ürünlerdir. Sizleri ayrıca çok sayıda cazibe noktaları ve doğal güzelliklere sahip ülkemizi ziyaret etmeye davet ediyorum." dedi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök ise Myanmar ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da geliştiğine dikkati çekerek, bunun sonucu olarak ticaret hacmi ve yatırımların arttığını anlattı.

Konuşmaların ardından kültürel performansların sergilendiği etkinlikte, renkli ve ihtişamlı kostümleri ile Myanmar'ın geleneksel danslarından örnekler sunuldu.

Myanmar Ticaret Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Naw Mutakapaw ile EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök, geleneksel kıyafetler ve takıların tanıtıldığı bahçe hakkında bilgi aldı. Büyükelçi Kök, daha sonra bahçedeki ziyaretçi defterini imzaladı.

Myanmar Milli Günü kutlamaları Jonh Thanga ve Jenevy'nin bahçede verdiği konserle sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :