Myanmar hükümeti, ülkeden çıkarılan yardım örgütlerini yeniden davet etti

Myanmar hükümeti, ülkeden çıkarılan yardım örgütlerini yeniden davet etti

Myanmarlı Bakan Soe Thein: "Herkes gibi biz de hatalar yapıyoruz"

YANGON (AA) - Myanmar hükümeti, yaklaşık beş ay önce şiddet kurbanı Rohingya Müslümanlarını tedavi etmesinin ardından ülkeden çıkarılan başta Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü olmak üzere uluslararası yardım kuruluşlarının, ülkenin batısında Arakan eyaletinde faaliyetlerini yeniden sürdürebileceğini açıkladı. 

Myanmarlı Bakan Soe Thein, düzenlediği basın toplantısında, başta Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü olmak üzere uluslararası yardım kuruluşlarını Arakan'a davet etti ve "Herkes gibi bizler de hatalar yapıyoruz" dedi. 

Soe Thein, Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün Myanmar Sağlık Bakanlığı'na ne şekilde yardım edebileceği konusunda yapıcı görüşmeleri sürdürmek istediklerini sözlerine ekledi. 

 Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün şubat ayı sonunda ülkeden gönderilmesi, binlerce kişiyi yeterli tedavi erişiminden mahrum bırakan ciddi bir sağlık krizine sebep olmuştu. 

Radikal Budistler, örgütlerin bölgeden çıkarılmasından önce yardım kuruluşlarını Arakan eyaletinde Rohingya Müslümanlarına daha iyi davranmakla suçlamış ve haklarında karalama kampanyası başlatmışlardı. 

Arakan eyaletinde tıbbi yardım sağlayan en büyük uluslararası kuruluş olan Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü, eyalette halkın insani krizle karşı karşıya olduğunu belirterek, Myanmar hükümetinin davetini memnuniyetle karşıladı.

Kaynak:Haber Kaynağı