Müzisyen Gülşah Erol’un metroda darp edildiği iddiasına ilişkin dava açıldı

Müzisyen Gülşah Erol’un metroda darp edildiği iddiasına ilişkin dava açıldı

Kadıköy metro istasyonunda eşyalarını bırakmak isteyen ve izin verilmemesi üzerine polislerle arasında kavga çıkan müzisyen Gülşah Erol'un darp edildiği...

Kadıköy metro istasyonunda eşyalarını bırakmak isteyen ve izin verilmemesi üzerine polislerle arasında kavga çıkan müzisyen Gülşah Erol'un darp edildiği iddiasına ilişkin dava açıldı. İddianamede Gülşah Erol hakkında da "kamu görevlisini basit yaralama", "hakaret" ve "tehdit" suçlarından 11 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

Kadıköy metro istasyonunda 2 Ağustos 2017 tarihinde polis memurları S.A. ve M.Ö. ile arasında çıkan kavga sonucunda müzisyen Gülşah Erol'un darp edildiği iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Gülşah Erol'un 2 Ağustos 2017 tarihinde Kadıköy metro istasyonu turnikelerinde görev yapan özel güvenlik personeline cep telefonu ve şarj aletini bir yerde unuttuğunu, şarj aletini alıp gelene kadar valizini ve müzik aletini yanlarına bırakmak istediğini söylediği anlatıldı. Güvenlik görevlisinin Gülşah Erol'a eşyalarını bırakmasının güvenlik sebebiyle yasak olduğunu söylemesi üzerine Erol'un eşyalarını turnikelere bırakma isteğini ısrarla tekrar ettiği, güvenlik görevlisinin de izin vermemesiyle aralarında sözlü tartışma çıktığı belirtildi. Bunun üzerine olay yerine gelen polis memurları S.A. ve M.Ö.'nün tartışmaya dahil olup Gülşah Erol'a metroyla yolculuk yapan kişilere engel olduğu için çantasını ve eşyalarını alıp gitmesini söyledikleri, Gülşah Erol'un polis memurlarına "Siz bana karışamazsınız, ben güvenlik personeliyle konuşuyorum" demesi üzerine sözlü tartışmanın karşılıklı itişmeye dönüştüğü kaydedildi. İddianamede Gülşah Erol'un polis memurlarına hakaret ve tehdit içeren sözler söylediği, polis memuru M.Ö.'nün boğazına sarılarak sıkmaya başladığı, ayağına tekme atarak yaraladığı ve araya girmeye çalışan S.A.'nın da elini tırnaklayarak yaraladığı vurgulandı. Görevli polis memurları S.A. ve M.Ö.'nün birlikte zor kullanarak kontrol altına aldıkları Gülşah Erol'u metro istasyonunda bulunan güvenlik personelinin dinlenme odasına götürüp darp ettikleri, Gülşah Erol'a ait müzik enstrümanını kırdıkları anlatıldı.

'Ölümle tehdit etti" iddiası

Polis memurlarından S.A. ve M.Ö.'nün Gülşah Erol'a karşı hakaret içeren sözler söyledikleri, M.Ö.'nün silahını göstererek "Seni öldürürüm" şeklinde tehdit ettiği belirtildi. İddianamede, Gülşah Erol'u "kamu görevlisini basit yaralama", "hakaret" ve "tehdit" suçlarından 3 yıldan 11 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. Müşteki şüpheli M.Ö.'nün "basit yaralama", "mala zarar verme" ve "hakaret" suçlarından 6 yıl 6 aya kadar, S.A. hakkında ise "kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanarak silahla tehdit", "basit yaralama", "mala zarar verme" ve "hakaret" suçlarından 14 yıl 10 aya kadar hapis cezası talep edildi.

İddianame, gönderildiği Anadolu 18'inci Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Müşteki şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı