Müzikli sahne gösterisi "Bir"in prömiyeri yapıldı

Müzikli sahne gösterisi "Bir"in prömiyeri yapıldı

Proje Tasarımcısı Arın:- "Bu gösteri matematikçilerin de ilahiyatçıların da her kesimden herkesin bir şey alabileceği bir gösteri."

İSTANBUL (AA) - Senaryosunu Mine Arın'ın yazdığı "Bir" adlı müzikli sahne gösterisi, doğu ile batı enstrümanlarından oluşan orkestra ve semazen eşliğinde müzikseverlerle buluştu.

Haliç Kongre Merkezi'nde prömiyerini yapan gösteriye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan proje tasarımcısı Mine Arın, projeyi 5 yıldır hayal ettiğini, Itri Müzik Okulu'nun kurucularından Itri İmanlı ile hayata geçirdiklerini anlattı.

Projenin içeriği hakkında bilgi veren Arın, "Bu bir müzikli sahne gösterisi. İçinde hem film hem dans hem hareket var. Hem doğu hem batı enstrümanları var. Yani senfoni ile Türk enstrümanları var. Gösteride, birliği temsil ediyoruz. İzleyiciye sevgi ve hoşgörü çağrısı yapıyoruz. Unuttuğumuz bazı değerleri, ilk önce kendimize, daha sonra seyircilerimize hatırlatmak niyetindeyiz." dedi.

Hem Türkiye'de hem dünyada insanlara "birliğe" dair biraz ümit vermek istediklerini anlatan Arın, "İnsanların hayatına neşe, sevinç katmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Arın, gösteride 100 kişilik bir ekiple çalıştıklarını, projeyi 6 ayda hazırladıklarını, bestelerin ise Itri İmanlı tarafından yaklaşık 4 yılda tamamlandığını söyledi.

Gösterinin adına dikkati çeken Arın, şöyle devam etti:

"Bir kelimesi, hem yalın hem de her şeyi temsil eden bir isim ve çok bilgi barındıran bir isim. Tekliği ifade ediyor. Birleştirmek, tevhid manalarına geliyor. Bu gösteri, matematikçilerin de ilahiyatçıların da her kesimden herkesin bir şey alabileceği bir gösteri."

- Kanserli çocuklar ve aileleri yararına sahneleniyor

Gösterinin tüm gelirinin Kocaeli Tıp Fakültesi Çocuk Onkoloji Servisi’nin iyileştirilmesi için kullanılacağına işaret eden Arın, "Hayalimiz ise bu gösterilerin devam etmesi ve bu sayede çocuğu kanserli ailelerimizin tedavi süreçlerinde hastane yakınlarında, onların barınma ihtiyacını gideren 'Bir Evleri' yaptırmak." diye konuştu.

Radyo Voyage sponsorluğunda, Itri Müzik Okulu, Derin Yaşam Akademisi, Özel Alev Okulları, Senfoni İstanbul ve Diba Velvet Touch iş birliğinde sahnelenen gösterinin süpervizorlüğünü Şule Ateş, ışık tasarımını Yüksel Aymaz, grafik tasarımını ise Işık Dikmen üstleniyor.

Gösterinin video klipleri Eren Aybars Arpacık, anlatımı Roza Erdem tarafından yapıldı. İzleyiciden büyük alkış alan gösterideki semahı ise Alper Akçay canlandırdı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :