Müziğin genç yetenekleri belirleniyor

Müziğin genç yetenekleri belirleniyor

Odeabank’ın desteğiyle gerçekleştirilen 3. Uluslararası Genç Yetenekler Müzik Yarışması'nın kazananları 28 Mayıs'ta belli olacak.

Odeabank'ın desteğiyle gerçekleştirilen 3. Uluslararası Genç Yetenekler Müzik Yarışmasının kazananları 28 Mayıs'ta belli olacak.

Odeabank tarafından yapılan açıklamaya göre, ilk aşaması 17 Mayıs'ta sona eren yarışmanın finalleri 27-28 Mayıs'ta Beşiktaş'taki Deniz Müzesinde gerçekleştirilecek ve kazananlara ödülleri, 28 Mayıs Pazar günü saat 15.30'da basına açık olarak düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Ödül törenine, İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu (İZOT) onur konuğu olarak bir dinleti ile katılacak.

Verilen bilgiye göre, Uluslararası Genç Yetenekler Müzik Yarışması, 47 yıldır 25 ülkede düzenleniyor. Türkiye'nin 2015 yılından bu yana katıldığı yarışmanın kapsamı bu yıl genişletildi ve organizasyona yeni kategoriler eklendi. Yarışmaya katılan adaylar "piyano", "diğer enstrümanlar/vokal" ve "müzik öğrencileri" kategorilerinde yaşlarına göre değerlendiriliyor.

Yarışma, müziğin genç yetenekleriyle destekçilerini buluşturmayı hedefleyen bir toplumsal müzik platformu olarak öne çıkıyor ve özel öğrenim-hobi amaçlı ya da profesyonel müzik eğitimi alan gençlerin, yeteneklerini sergileyerek uluslararası müzik dünyasında seslerini duyurmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Yarışma "13 Yaşa Kadar", "14-18 Yaş arası" ve "Özel Kategori" olmak üzere üç ayrı kategoride düzenleniyor. İnternet üzerinden gerçekleştirilen Halk Oylaması ve Jüri Oylaması sonucunda finale çıkmaya hak kazanan yarışmacılar jüri önünde canlı performanslarını sergiliyor.

Türk bankacılık sektöründeki hızlı ve sürdürülebilir büyüme performansı ile dikkati çeken Odeabank, sosyal sorumluluk bilinciyle sanata ve spora verdiği destekle de öne çıkıyor. Oluşturduğu ekonomik katma değerin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye'deki sosyal yaşama da değer katmaya önem veren banka, iki yıldır Uluslararası Genç Yetenekler Müzik Yarışması'na destek vererek müziğe yetenekli gençleri, bu alanda kendilerini geliştirmeleri için teşvik ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :