"Müziğin dilini kullanarak sınırları ortadan kaldıracağız"

"Müziğin dilini kullanarak sınırları ortadan kaldıracağız"

İranlı müzik grubu Kako Band'ın kurucularından Sarrafi: "Bizim isteğimiz, dinleyicilerin kendi ruh haline göre bizim müziğimizi anlamlandırması. Müzik nasıl sınırları aştıysa, biz de müziğin dilini kullanarak sınırları aşacağız" "Kako Band'ın tam odak nok

İSTANBUL (AA) - Doğu ile Batı müziğini harmanlayarak, kendine özgü bir tarz oluşturan İranlı müzik grubu Kako Band'ın kurucularından Puya Sarrafi, müziğin dilini kullanarak sınırları aşmayı hedeflediklerini belirtti.

Haliç Kongre Merkezi'nde yarın verecekleri konser öncesinde AA muhabirine konuşan Sarrafi, "Müziğimizle duygu dolu bir dil ortaya çıkardık. Bu müziğin diliyle de sınırları ortadan kaldıracağız." dedi.

İranlı müzisyen, grubun 2006 yılında İran'da bir müzik yapımcısının teşvikiyle kurulduğunu ilk albümlerini 10 yıl sonra müzik severlere ulaştırdıklarını belirtti.

2015 yılında, "Da'vat" adlı bir albüm çıkardıklarını ve "My Planet" adlı parçaya çekilen klibin İran'da düzenlenen "Kaknüs Müzik Festivali"nde en iyi video klip ödülünü aldığını anlatan Sarrafi, Ekim 2017'de ise "Best Songs Collection" adlı uyarlama bir albüm çıkardıklarını ifade etti.

Sarrafi, yaptıkları müzik sayesinde ortak bir duygu diline eriştiklerini vurgulayarak, "Bizim isteğimiz, dinleyicilerin kendi ruh haline göre bizim müziğimizi anlamlandırması. Müzik nasıl sınırları aştıysa, biz de müziğin dilini kullanarak sınırları aşacağız." ifadelerini kullandı.

İran halkının Türk müziğine olan ilgisinden de söz eden Sarrafi, şunları söyledi:

"Türkiye müzik alanında önemli bir yerde. Türk müziklerinin melodilerinden etkileniyoruz ve onları gerçekten seviyoruz. İran'daki insanlar Türk müzikleri dinliyor. Türkçeye hakim olmamalarına rağmen sanatçıyla özel bir iletişim kuruyor ve müziğin tadını çıkarıyorlar. Türkiye halkı da duygulu ve sanatsever bir halk. Gelecekte Türk sanatçılarla ortak projelerde yer almayı arzuluyoruz. Ben özellikle Rafet El Roman'ın "Beni affeder misin?" adlı şarkısını dinlerken çok keyif alıyorum."

İstanbul'da verecekleri konser öncesinde yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini aktaran İranlı müzisyen, "Kako Band'ın tam odak noktası, konserin mükemmel performansı üzerine olacak. Böylece müzikseverlere kaliteli müziklerle ulaşacağız. Müzik grubumuzun besteleri teknik açıdan oldukça zor ve karmaşık ancak müziğimizi vurmalı çalgılar ve özel ışık gösterileriyle en iyi şekilde sunmaya çalışacağız." diye konuştu.

Sarrafi, bazı parçalara özgü davul gösterisiyle de seyirciyi hayrete düşüreceklerini sözlerine ekledi.

İranlı müzisyenler Nima ve Puya Sarrafi tarafından kurulan ve Doğu ile Batı müziğini harmanlayarak, kendine özgü bir tarz oluşturan İranlı müzik grubu Kako Band, yarın İstanbul Haliç Kongre Merkezi Sadabat Salonu'nda müzikseverlerle buluşacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :