Muzaffer Tekin yarın toprağa verilecek

Muzaffer Tekin yarın toprağa verilecek

Ergenekon davası sanıklarından emekli Yüzbaşı Tekin, Üsküdar Selimiye Camisi'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Nakkaştepe Mezarlığı'na defnedilecek

İSTANBUL (AA) - Pankreas kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) 65 yaşında vefat eden Ergenekon davası sanıklarından emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, yarın toprağa verilecek. 

Tedavi gördüğü GATA'da dün yaşamını yitiren Tekin için yarın öğle vakti Üsküdar'daki Selimiye Camisi'nde tören düzenlenecek. Tekin, kılınacak cenaze namazından sonra Nakkaştepe Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 

Çankırı'da 1950'de doğan Tekin, 1972'de Harp Okulu'ndan mezun oldu. 1974'te Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan Tekin, Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen el bombalarının ardından 19 Haziran 2007'de tutuklanmıştı. 

Ergenekon davası kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi'ne el bombası atılması ve Danıştay'a saldırıyla ilgili suçlanan Tekin, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 117 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu dava kapsamında en yüksek cezayı alan Tekin, Anayasa Mahkemesi'nin eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkındaki ihlal kararı ile kamuoyunda özel yetkili mahkemeler olarak bilinen ağır ceza mahkemelerinin kaldırılması ve 5 yılı aşkın süredir tutuklu olması nedeniyle 10 Mart 2014'te tahliye edilmişti. 

Tekin, kendisine kumpas kurulduğu iddiasıyla, 24 Ekim 2014'te Ergenekon davasının mahkeme heyeti ve savcılarından şikayetçi olmuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı