Muzaffer Büyük: Miraç 'birlik' gecesi olsun

Muzaffer Büyük: Miraç 'birlik' gecesi olsun

RİBAT Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, Miraç Kandili münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Muzaffer Büyük, mesajında “Miraç; Peygamberimizin Cenab-ı Allah’ın yüksek huzuruna kabulüdür ve O’nun şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükselişidir. İçinde birçok ilahi feyz ve bereketi barındıran Miraç Kandili’ni bir kez daha karşılamanın mutluluğunun yaşamaktayız. Mübarek 3 ayların manevi sofrasına ve bereket iklimine açılan kapılardan biri olan Miraç Kandiline erişmenin mutluluk ve heyecanı içindeyiz. Bu gece, Peygamberimizin bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakk'ın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen Miraç Gecesidir.

Hicri Recep Ayının 27 gecesinin tanık olduğu bu 'Büyük Buluşma' bizlere insanın ilahi rızaya ve desteğe ulaştığı zaman akıl ve idraki zorlayan nice üst derecelere ulaşabileceğini gösterdiği gibi, mana aleminde yükselip ilahi rahmet ve huzura erişmenin öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten her şeyin sahibi olan Yüce Allah'a bağlılık ve boyun eğmeden geçtiğini hatırlatmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Âleminin Miraç Kandili’ni kutlar, bu gecede yapılan duaların İslam âleminin kardeşlik birlik, dirlik ve beraberliğine katkıda bulunmasını temenni ederim” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi