Mutlu ve başarılı bireyler yetiştirmeyi hedeflemeliyiz

Mutlu ve başarılı bireyler yetiştirmeyi hedeflemeliyiz

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte bir mesaj yayınlayan ÖZDEBİR (Özel Eğitim ve Öğretim Derneği) Genel Başkanı Naci Atalay, “Mutlu bireyler yetiştirmek ilk amacımız olursa başarı hedefine daha kolay ulaşabiliriz” dedi.

Toplumsal yaşamımızın köklü değişimlerden geçtiğini belirten Naci Atalay, yeni dünyanın gittiği yönü doğru görüp klasik, ezberci eğitimden vazgeçerek eğitim politikaları bu değişime göre güncellenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi fikri, vicdanı, irfanı hür nesillerin yetiştirilmesi gerektiğini belirten Naci Atalay,  şöyle konuştu, “Sorgulayan, özgür düşünen, düşündüğünü rahatça ifade edebilen, yabancı dil becerileri gelişmiş bireyleri yetiştirmeye odaklanmalıyız. Yabancı dil nasıl ki küçük yaşlarda daha kolay ve çabuk öğrenilebiliyorsa Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Kodlama Robotiği dersleri de dijital dönüşüm için çocuklarımızla erken yaşlarda buluşturulmalıdır. Ülkesini seven gençler istiyorsak önce okulunu ve öğretmenlerini seven gençler yetiştirmeliyiz”

Özel eğitim ve öğretimin sorunlarının arttığı bir dönemden geçtiklerini belirten ÖZDEBİR Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay, sektörü yakından tanıyan Milli Eğitim Bakanımızın özel öğretimin sorunlarının çözümü konusunda çalışmalar yürüteceğine inandıklarını, Özel Öğretim Kursları ile Temel Liselerin önümüzdeki yıllarda da sektörde kalıcı olup hizmetlerini sürdürebilmeleri konusunda sektör çalışanlarının beklenti içerisinde olduklarını belirtti.