"Mutlu Şehir" Sinop turizm sezonundan umutlu

"Mutlu Şehir" Sinop turizm sezonundan umutlu

Sinop'ta, turizmciler şu ana kadar hedefledikleri rakama ulaşamasa da yaz sezonunun geri kalanında hareketlilik yaşanmasını bekliyor - İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun: - "Bir turizm kenti olarak şu ana kadar beklediğimiz rakamların altında kaldık

SİNOP (AA) - Tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de dikkati çeken Sinop'ta turizmciler, şu ana kadar bekledikleri rakama ulaşamasalar da yaz sezonunun geri kalanından umutlu.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2014 ve 2016 verilerine göre Türkiye'nin en mutlu insanlarının yaşadığı kent olarak gösterilen Sinop, son yıllarda Karadeniz'de önemli turizm noktalarından biri haline geldi.

Geçen yıl 900 bine yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kentte, turizmciler bu yıl henüz istedikleri rakamlara ulaşamadı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinop'un bölgesinde en çok ziyaret edilen kentlerden biri olduğuna işaret etti.

Deniz ve kumun yanı sıra Tarihi Cezaevi ve Müze'si, Tatlıca Şelaleleri, Hamsilos Koyu gibi kentin her yıl binlerce ziyaretçi ağırlayan cazibe merkezilerine sahip olduğunu vurgulayan Tosun, "Bir turizm kenti olarak şu ana kadar beklediğimiz rakamların altında kaldık. Ancak son bir haftadır kente gelen ziyaretçi sayısında artış var." dedi.

- "Ev pansiyonculuğuna yoğun ilgi var"

Tosun, konaklama tesislerindeki doluluk oranının yüzde 50 civarında olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Buna karşın ev pansiyonculuğu çok gelişmiş durumda. Gelen ziyaretçilerin büyük bir bölümü evleri tercih ediyor. Umuyoruz yaz sezonu bitmeden konaklama tesislerimiz de doluluk oranlarını yüzde 100'e ulaştırmış olacaklar. Çünkü kente gelen ziyaretçi sayısında artış olduğunu görüyoruz. Eğer bu artış devam ederse istenilen rakamlara ulaşabiliriz. Ama gelecek yıl böyle olmaması için planlamaya şimdiden başlamış durumdayız."

- "Kurban Bayramı'nda yine ziyaretçi akını olacaktır"

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya ise turizmciler olarak henüz yaz sezonundan umutlarını kesmediklerini ifade etti.

İnsanların daha çok temmuz ve ağustos aylarında tatile çıktıklarını dile getiren Kaya, "Yaz sezonunun geri kalan bölümünde ziyaretçi sayımız giderek artacaktır. Çünkü Sinop'un geçmiş yıllarda da ziyaretçi sayısı bu aylarda artmıştır. Özellikle önümüzde bir Kurban Bayramı tatili var, yine ziyaretçi akını olacaktır. Bundan hiç şüphemiz yok. Sektör temsilcileri olarak umudumuzu koruyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :