Mutlaka borç sorgulaması yaptırın

Mutlaka borç sorgulaması yaptırın

Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver, Grup Müdürleri Eyüp Yılmaz ve Kerim Arslan İpekyolu Sanayici ve İşadamları Derneği’ne nezaket ziyaretinde bulundu.

 Dernek Başkanı Tahir Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri Veli Erim, Hasan İnce ziyaretten dolayı teşekkür ettiler. Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun’nun Ağustos ayında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver, vatandaşların mutlaka borç sorgulaması yaptırmasını önerdi. Ünver, “Vergi mükellefi olsun ya da olmasın mutlaka vergi borucu sorgulaması yapılmasında fayda var.  Çünkü süreksiz yükümlülüklerde MTV, trafik para cezası borcu olabilir. Gelir İdaresi Başkanlığının web sayfası üzerinden borç sorgulaması yapılabilir” dedi.  Kanun kapsamında yapılandırılabilecek bir borç tespit edildiğinde, vergi dairelerine,  internet üzerinden ya da posta yoluyla müracaatta yapılabileceğini kaydeden Ünver, borcu olanların mümkün olduğunca peşin ödemeyi tercih etmelerini tavsiye etti.

KANUN BEYAZ BİR SAYFA AÇMA İMKANI SAĞLIYOR

Kanunun sunduğu avantajlarla herkesin yeni beyaz bir sayfa açabileceğini vurgulayan Ünver, şu bilgileri verdi: “Söz konusu kanun 6 ana başlıkta toplanıyor. Sadece kesinleşmiş alacaklara yönelik hükümler yar almıyor. İtilaflı alacaklardan tutun bilançoların düzeltilmesi, matrah artımına kadar birçok husus var. Burada önemli bir husus matrah artırımı. Herkes 2022 kadar korkulu rüya görmek istemiyorsa, vergi incelemesi ile karşı karşıya gelmek istemiyorsa, gelir, kurumlar vergisi ve KDV matrah artırımında bulunmalarını tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımız son başvuru tarihi oyan 31 Ekim 2016’yı beklemesinler bir an önce başvuru yapsınlar. Taksitli seçenekte önemli bir husus daha var, ilk 2 taksit mutlaka ödenmelidir.”  Haber Merkezi