Mutfağındaki yangını söndürürken yaralandı

Mutfağındaki yangını söndürürken yaralandı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, mutfağında çıkan yangını söndürürken yüzü ve kolu yanan Fatma Başak, Erzurum'daki hastanede tedavi altına alındı- Başak: "Yangını söndürmeye çabaladım ama yangın iyice büyüdü ve her taraf alev aldı. Gözlerime ateş vurunca k

ERZURUM (AA) - Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde, mutfağında çıkan yangını söndürmek isteyen kadın kolu ve yüzünden yaralandı.

Doğubeyazıt ilçesi Merkez Mahallesi'nde yaşayan 5 çocuk annesi Fatma Başak (30), çocukları için pişirmek istediği yemeği fırınlı ocağa koyarak diğer odaya geçti.

Ardından mutfakta henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktığını fark eden Başak, alevleri söndürmeye çalıştı.

Kolundan ve yüzünden yaralanan Başak, evden çıkıp çığlık atarak komşularından yardım istedi.

Başak, komşularınca kaldırıldığı Doğubayazıt Devlet Hastanesindeki ilk müdahale sonrası Erzurum'daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Servisine sevk edildi.

Fatma Başak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinin mutfağında nedenini bilmediği sebeple çıkan yangını söndürmek isterken kolu ve yüzünün yandığını söyledi.

Endişeli anlar yaşadığını dile getiren Başak, "Mutfakta yemek pişiriyordum, yemek koyduğum fırının üzerindeki ocağı yaktıktan sonra diğer odaya ekmek almaya gittiğimde baktım ki mutfak yanıyor. Yangını söndürmeye çalışırken kendim de yandım." dedi.

Başak, yangın yüzünden büyük endişe yaşadığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Yangını söndürmeye çabaladım ama yangın iyice büyüdü ve her taraf alev aldı. Gözlerime ateş vurunca kendimi dışarıya attım ve komşularımdan yardım istedim. Komşularım itfaiye çağırdı. Sonra benim yüzümün ve kollarımın yandığını görünce ilçedeki hastaneye gittik. İlçedeki hastaneden buraya sevk ettiler. İnşallah kısa sürede iyileşeceğim. Doktorlarım tamamen iyileşmeden beni taburcu etmeyecekler, kendilerine ve hastane personeline teşekkür ediyorum."

Başak'ın evinde hasara yol açan yangın ise itfaiye ekiplerince söndürüldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :