Mutanoğlu Bosna Hersekli medya temsilcileriyle buluştu

Mutanoğlu Bosna Hersekli medya temsilcileriyle buluştu

AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Mutanoğlu, Bosna Hersek ziyareti kapsamında ülkedeki medya temsilcileriyle bir araya geldi- Mutanoğlu, Sırbistan'da düzenlenecek Avrupa Haber Ajansları Birliği toplantısında Bosna Hersek Federasyonu'nun r

SARAYBOSNA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, Bosna Hersek ziyareti kapsamında ülkedeki medya temsilcileriyle buluştu.

Başkent Saraybosna'daki bir otelde düzenlenen ve ülkenin önde gelen medya kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıya, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç da iştirak etti.

Mutanoğlu, burada yaptığı konuşmada, AA'nın yerel, bölgesel ve küresel çalışmaları hakkında bilgi vererek 2011 yılına kadar daha çok resmi bir devlet ajansı gibi olan AA'nın, 2011 yılından sonra şeklinin değişip daha güçlü bir hal aldığını ifade etti.

AA'nın 45 ülkeden abonesi bulunduğunu aktaran Mutanoğlu, ajansın günde yaklaşık bin 700 haber, 2 bin 300 fotoğraf ve 300 video ürettiğini kaydetti.

Mutanoğlu, Türkiye'nin en büyük haber ajansı konumundaki AA'nın, Türkiye içinde Cumhurbaşkanlığından belediyelere kadar bütün haberleri takip ettiğini söyledi.

AA'nın 35 ülkede bürosu ve 97 ülkede ise muhabiri bulunduğunu belirten Mutanoğlu, "Özellikle fotoğraf alanında çok güçlüyüz. Örneğin, bazen ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'daki bir fotoğrafını New York Times AA'dan kullanıyor. Birçok Batı medyasında da fotoğraflarımız her gün yayınlanıyor." diye konuştu.

- Endonezce ve İspanyolca dil servisleri açılacak

Mutanoğlu, Türkçe dışında 10 farklı dilde yayın yapan AA'nın yakın zamanda iki yeni dil servisi daha açacağına işaret ederek Endonezya'nın başkenti Cakarta'da Endonezce, Kolombiya'nın başkenti Bogota'da ise İspanyolca dillerinde yayına başlanılacağını duyurdu.

AA'nın yaklaşık 65 farklı ülkeden haber ajansıyla ortaklığı bulunduğuna dikkat çeken Mutanoğlu, yarın Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da başlayacak Avrupa Haber Ajansları Birliği (EANA) toplantısına da katılacaklarını kaydetti.

Mutanoğlu, bu toplantıda yeni üyelerin kabulünde oy hakkı olan AA'nın Bosna Hersek Federasyonu'nun (FBIH) resmi haber ajansı FENA'nın üyeliği için oy kullanacağını açıkladı.

Saraybosna Büyükelçisi Koç da AA'nın ve onun sahadaki etkinliğinin bulunduğu bölgeye büyük faydası ve etkisi olduğunu vurgulayarak ajansın kısa zamanda bölgede bu kadar hızlı işler yapmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

AA'nın herkesin gözü, kulağı ve sahadaki gelişmeleri saniye saniye takip edebileceği kaynaklardan biri olduğunu ifade eden Koç, AA'nın ortaya çıkarılan haberlerin doğruluğu ve objektifliği bakımından da son derece saygı duyulan bir kurum olduğunu dile getirdi.

- BHS Editörlüğünde görev değişimi

Bu arada, Mutanoğlu 2,5 yıldır AA'nın Boşnakça, Hırvatça, Sırpça (BHS) Editörlüğü görevini yürüten Hakan Çelik'in yerine Zlatan Kapic'in getirildiğini de medya temsilcileriyle paylaştı.

BHS Editörlüğü görevinden İngilizce Editörlüğü görevine atanan Çelik, AA'nın çalışkan ve yetenekli Balkan ekibiyle 2 yılı aşkın bir süredir birçok faydalı projenin hayata geçirilmesinin, olumlu insan hikayelerinin anlatılmasının, Bosna Hersek ve tüm bölgeden farklı hayatların ve geleneklerin kamuoyuyla buluşturulmasının gururunu yaşadığını söyledi.

Görev süresince bölgede yapılan haberlerde her zaman objektif, doğru, hızlı ve ilgi çekici olmaya çalıştıklarını vurgulayan Çelik, bayrağı uzun yıllar AA'nın Bosna Hersek ofisinde görev yapan Zlatan Kapic'in devraldığını ifade etti.

Çelik, "Kendisinin bu bayrağı teslim almasının hem bizim hem de sizin için çok kolaylık olacağı kanaatindeyim. AA yönetimine ve Balkan ekibine sonsuz teşekkür ediyorum." dedi.

BHS Editörlüğü görevine getirilen Kapic de AA'nın Balkan ekibinin 5 yıldır olduğu gibi tüm gücü ve birikimiyle faydalı olabilmek için çalışmalarına devam edeceğini belirterek gelecekte kaliteli ve iyi haberler sunmak için bölgedeki haber ağının genişletileceğini kaydetti.

Kapic, AA yönetimine teşekkür ederek kendisine verilen yeni sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğini sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :