Musul'u kurtarma operasyonu

Musul'u kurtarma operasyonu

Irak Başbakanı İbadi:- "Mevcut durumda önceliğimiz Musul'un kurtarılmasıdır"

BAĞDAT (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, önceliklerinin, Musul'un terör örgütü DAEŞ'ten geri alınması olduğunu belirterek, Haşdi Şabi'nin tüm çatışmalarda rolü bulunduğunu ifade etti.

İbadi, yayımladığı yazılı açıklamada, Irak'ın birliğini korumaları gerektiğini bildirerek, Felluce'de zafer kazanan Irak iradesinin, Musul'da da zafere ulaşacağını belirtti.

"Mevcut durumda önceliğimiz Musul'un kurtarılması, siyasi ve ekonomik istikrarın gerçekleştirilmesi, özellikle Basra'da elektrik enerjisinin iyileştirilmesidir. Kabine revizyonu konusunda ısrarcı değilim" yorumunu yapan İbadi, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi'yi savunarak, tüm çatışmalarda rollerinin bulunduğunu kaydetti.

Başka görüşleri duymaya açık olduklarını, insanların menfaatlerine zarar vermeyecek, kamu hizmetlerinin aksamasına neden olmayacak şekilde ve barışçıl gösteriler yoluyla bu görüşlerin dile getirilebileceğini aktaran İbadi, "Yolsuzlukla mücadelemizin sonuçları yavaş yavaş ortaya çıkacak. Yolsuzluk ve yolsuzlarla mücadeleden asla vazgeçmeyeceğim." ifadelerini kullandı.

Irak'taki Sünni aşiretler daha önce Musul'un kurtarılması operasyonuna Haşdi Şabi'nin katılmamasını istemiş, milisleri, diğer şehirlerin kurtarılması için yürütülen operasyonlar sırasında ihlaller yapmakla suçlamıştı.

Irak Savunma Bakanı Halit Ubeydi, 24 Mart'ta Musul'u kurtarma operasyonun birinci aşamasının güney cephesinden başladığını duyurmuştu. Ubeydi, daha sonra 12 Haziran'da da söz konusu operasyonun ikinci aşamasının başladığını bildirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :