Musul'u kurtarma operasyonu

Musul'u kurtarma operasyonu

Irak Başbakanı İbadi:- "Kabine revizyonu reform projesinin küçük bir parçasıdır. Bakanları değiştirmeye ısrarlı değilim benim için önemli olan Musul'u kurtarmak ve ekonomik krizi çözmek. Halkımıza verdiğimiz vaatler doğrultusunda Musul'u bu yıl içerisinde

BAĞDAT (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Musul'un bu yıl içinde terör örgütü DAEŞ'ten geri alınacağını söyledi.

Irak devlet televizyonunda sözlerine yer verilen İbadi, "Kabine revizyonu reform projesinin küçük bir parçasıdır. Bakanları değiştirmeye ısrarlı değilim benim için önemli olan Musul'u kurtarmak ve ekonomik krizi çözmek. Halkımıza verdiğimiz vaatler doğrultusunda Musul'u bu yıl içerisinde geri alacağız." dedi.

Meclisin oturumlara başlamasını istediğini ve oradaki uzlaşmazlıktan memnun olmadığını dile getiren İbadi, şunları kaydetti:

"DAEŞ'in Felluce ve çevresindeki kayıpları büyüktü. Musul operasyonuyla ilgili stratejimizi, bazı milletvekillerinin açıklamaları ve bilgi sızdırmasından dolayı değiştirdik. Selahaddin'e bağlı Beyci'nin kuzeyinde operasyon duyurulmadan başladı ve halen devam ediyor. Dün gece askeri bir konvoy güvenlik güçlerimizden kaçmak isteyince uçaklar tarafından vuruldu. DAEŞ'in körfez ülkelerine yönelik riski çok büyüktür. Irak'taki Suudi Arabistan Büyükelçisini de diplomatik çalışma kurallarına uymaya çağırıyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :