Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Uluslararası Göç Örgütü, operasyon başlangıcından bu yana Musul'da 22 bin 224 sivilin yerlerinden edildiğini duyurdu

CENEVRE (AA) - Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu başladığından bu yana, 22 bin 224 sivilin yerlerinden edildiğini açıkladı.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, IOM Sözcüsü Viriri, sadece Ninova Valiliği sınırları içerisinde 3 bin 577 aileye mensup, 21 bin 462 kişinin yerlerinden edildiğini belirtti.

Viriri, 18 Ekim - 3 Kasım tarihlerinde yerlerinden edilen 3 bin 300 kişinin ise DEAŞ'ten temizlenen yerleşim birimlerine tekrar dönüş yaptıklarını kaydetti.

Operasyonun halen devam ettiğini ve daha ne kadar sivilin yerinden edileceğini kestiremediklerini belirten Viriri, şu ana kadar toplam 22 bin 224 sivilin yerlerinden edildiğini bildirdi.

Sözcü Viriri, Musul krizinden etkilenen halka yönelik insani yardımların sürdürebilmesi için IOM'nin uluslararası toplumdan 93 milyon dolarlık acil finansman desteği çağrısında bulunduğunu da vurguladı.

Musul'daki insani krize cevap verebilmesi için IOM'nin toplamda 147, 5 milyon dolara ihtiyaç duyduğunu ifade eden Viriri, söz konusu finansmanın sadece yüzde 37'sinin karşılandığını sözlerine ekledi.

Öte yandan, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) de Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığı ilk günlerde, Musul'da 1 milyondan fazla sivilin yerinden edebileceği uyarısında bulunmuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :