Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

BM, operasyon nedeniyle 7 binden fazla kişinin evlerinden edildiğini bildirdi

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonun başından bu yana ülke içinde yerlerinden edilenlerin sayısının 7 bini aştığını duyurdu.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamada, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu nedeniyle çatışmalardan kaçan kişi sayısının 7 bini geçtiği, çatışmalar sürdüğü için sayıların değişebildiği belirtildi.

Evlerinden olanların ülke içinde bulundukları ve çoğunluğunun yakınları ve tanıdıklarına sığındıkları belirtilen açıklamada, bazı ailelerin şartlar düzelince evlerine geri döndüğü de ifade edildi.

Açıklamada, yerlerinden edilen tüm ailelerin insani yardıma ihtiyaç duyduğu, BM ve ortaklarının bölgede insani yardım çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

BM'den daha önce yapılan açıklamada, operasyonun genişlemesiyle birkaç hafta içinde 200 bin kişinin evsiz kalabileceği, ilerleyen süreçte ise en kötü senaryoya göre 1 milyon kişinin Musul'u terk etmek durumunda olabileceği, bunlardan 700 binin barınağa gereksinim duyabileceği belirtilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :