Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Ordu birlikleri, Musul'un yakınlarındaki ilaç fabrikasını ele geçirdi

MUSUL (AA) - Irak ordu birliklerinin, Musul'un terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılması operasyonu çerçevesinde, kent yakınlarındaki bir ilaç fabrikasını ele geçirdiği ve kentin kuzeyinde yer alan mahallelerin 10 kilometre yakınına kadar ilerleme kaydettiği bildirildi.

Ninova Operasyonlar Komutanlığı'nda görevli albay Abbas el-Atvani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ordu birliklerinin Musul'un 15 kilometre kuzeyinde yer alan, ülkenin en büyük ilaç fabrikalarından birini ele geçirdiğini ifade etti.

DEAŞ militanlarının bölgeden çekilmeden, söz konusu fabrikayı kundakladığını belirten Atvani, daha önce de bombalı saldırılara maruz kalan ve ciddi şekilde hasarlı fabrikanın, askerler tarafından temizlenmeye başlandığını kaydetti.

Musul'un Telkeyf kazasında yer alan Ninova İlaç Fabrikası, 10 Haziran 2014 yılında DEAŞ tarafından ele geçirilmişti.

Irak ordusunda görevli subay Cebbar Hasan, Ortak Operasyon Komutanlığı birliklerinin Musul'un kuzeyinde kalan mahallelere 10 kilometre uzaklıktaki hat üzerinde ilerlemeye devam ettiğini söyleyerek, birliklerin güneyde ise Musul Havalimanı'nın 22 kilometre uzağında bulunduğunu kaydetti.

Hasan, terörle mücadele birimlerinin, Musul'un doğusundaki Bertella nahiyesindeki arama-tarama çalışmalarını tamamlamak ve bölgeyi patlayıcılardan arındırmak üzere olduğunu söyleyerek, söz konusu birliklerin, önümüzdeki saatlerde ilerlemeye devam edeceğini belirtti.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 17 Ekim'de Musul'u kurtarma operasyonun güney, doğu ve kuzey bölgelerinden başladığını duyurmuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :