Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

MUSUL (AA) - Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un kuzeydoğusundaki Başika kasabasının, Peşmerge güçleri tarafından kuşatılmaya...

MUSUL (AA) - Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un kuzeydoğusundaki Başika kasabasının, Peşmerge güçleri tarafından kuşatılmaya çalışıldığı belirtildi. Peşmerge'yle Musul kent merkezi arasındaki mesafe 10 kilometreye kadar düştü.

Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nda görevli Albay Gazi Salih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Naweran ve Başika cephelerindeki Peşmerge güçleri aynı noktada bir araya geldi. Bu güçler şu anda kasabayı kontrol etmek için ortak bir şekilde topyekün saldırıda." ifadelerini kullandı.

Peşmerge güçlerinin iki cepheden "Musul Vadisi'nde" birleşmesi DEAŞ'ın kasaba içerisindeki gücünü zayıflatacaktır." diyen Salih, "Kendilerini savunacak lojistik desteklerinin kalmaması, örgütün hızlı bir şekilde bozguna uğratılmasını sağlayacaktır." dedi.

Çatışma bölgesindeki Peşmerge komutanlarından edinilen bilgilere göre, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Özel Kuvvetler (Zerevani), çoğunlukla Hristiyan ve Ezidilerin yaşadığı Başika'yı kurtarmak için şu ana kadar 10 kilometre ilerleme kaydetti.

Peşmergelerin aynı noktada birleşmesi, kasaba içerisindeki militanların Musul kent merkezi ile bağlantısının kesildiğini ve kuşatılmaya başlandığını gösteriyor.

Kasabayı kuşatan Peşmerge güçleri, Başika'yı çıplak gözle görebildiği gibi, havan mermileriyle DEAŞ hedeflerini vuruyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :