Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Irak güçleri, Karakuş ilçesinde bazı bölgeleri ele geçirdi, kuzeyde ise 112 militanın öldürüldüğü çatışmaların ardından ilerleme kaydetti- Operasyonda hayatını kaybeden gazetecilerin sayısı 2'ye yükseldi

MUSUL (AA) - Irak ordusunun, Musul'un DEAŞ'tan kurtarılması için yürütülen operasyon kapsamında kente bağlı Karakuş ilçesi merkezinde bazı bölgeleri ele geçirdiği, ilerleme kaydedilen kuzeyde ise 112 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Ordunun, devlet televizyonunda yayınlanan açıklamasında, askeri birliklerin Musul'un kent merkezine 20 kilometre güneydoğusunda bulunan ilçenin merkezindeki bazı bölgelerde kontrolü sağladığı, bu bölgelerde arazi arama tarama çalışması yapıldığı kaydedildi.

Orduya bağlı enformasyon birimi ise güvenlik güçlerinin, örgütle girilen çatışmaların ardından kentin kuzey kesiminde ilerlediğini duyurdu.

Çatışmalarda 112 militanın öldürüldüğü, örgüte ait 12 top, 6 bomba yüklü araç, bir komuta merkezi ile 40 savunma hattının kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

Güneydeki Eş-Şura kasabasında ise Irak polislerinin 5 intihar eylemcisini etkisiz hale getirdiği ifade edildi.

- Bir gazeteci daha öldürüldü

Irak Basın Özgürlükleri Gözlemevi, Alsumaria televizyonu çalışanlarından gazeteci Ali Risan'ın Musul'un güneyindeki Kayyare'de yaşanan çatışmaları görüntülemeye çalıştığı sırada DEAŞ mensubu bir keskin nişancının açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu.

Musul'daki operasyonda bir hafta içinde ölen gazetecilerin sayısı 2'ye yükselmiş oldu. Dün de Türkmeneli TV Haber Müdürü gazeteci Ahmet Necmeddin Haceroğlu, keskin nişancıların açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :