Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Operasyonda 13 Irak askeri öldü

MUSUL (AA) - Irak'ın Musul kentini terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonları sırasında 13 Irak askerinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığına bağlı Hızlı Müdahale Güçlerinde görevli yüzbaşı Abbas Abdulhamid es-Sa'duni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin batı yakasında DEAŞ'ın elindeki son bölgeler olan Eş-Şifa, Ez-Zencili ve Es-Sıhhatu'l Ula mahallelerinde devam eden operasyonlar sırasında 13 askerin öldüğünü belirtti.

Askerlerden 5'inin bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında, diğerlerinin ise örgüt ile askerler arasında çıkan çatışmalarda hayatını kaybettiğini kaydeden Sa'duni, bugün kurtarılan Musul otelinin yakınında da 17 örgüt üyesinin cesedinin bulunduğunu ifade etti.

Öte yandan 9. Zırhlı Tümen Kuvvetlerinde görevli subay Cafer es-Selami de hükümet güçlerinin, Eş-Şifa Mahallesi'nde Uluslararası Musul Oteli ile kentin iki yakasını birleştiren üçüncü köprüde kontrolü sağladığını belirtti.

Ülkenin ikinci büyük kenti Musul, Haziran 2014'te DEAŞ kontrolüne girmişti. Irak güçleri, Kasım 2016'da kentin doğusunu geri alırken, 19 Şubat'ta Musul'un batısını kurtarma operasyonunu başlatmıştı. Irak güvenlik güçlerinin, kentteki son nokta olarak belirtilen El-Kadime bölgesindeki örgüt üyelerinin hareket alanını daralttığı belirtiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :