Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

BAĞDAT (AA) - ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyon güçlerinin komutanlarından Korgeneral Stephen Townsend'in Bağdat'ta Irak Genelkumay...

BAĞDAT (AA) - ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyon güçlerinin komutanlarından Korgeneral Stephen Townsend'in Bağdat'ta Irak Genelkumay Başkanı Osman el-Ganimi ile bir araya geldiği belirtildi.

Irak Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Bağdat'a gelen Townsend'in Ganimi ile görüşmesinde Musul'da terör örgütü DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonlar ele alındı.

Açıklamada, Ganimi'nin, ABD ve koalisyon güçlerinin Irak silahlı kuvvetlerine danışmanlık, lojistik ve hava desteğinden övgüyle söz ederek DEAŞ sonrası dönemde de askeri desteğin sürmesini istediği aktarıldı.

Townsend'in Irak'ta diğer devlet yetkilileriyle de bir araya gelerek Musul operasyonu hakkında görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma amacıyla 17 Ekim'de başlatılan ve ağırlıklı olarak Irak ordusu, polis güçleri ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Peşmerge birliklerinin katıldığı operasyonlara uluslararası koalisyon güçleri de havadan destek veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :