Musul'da sivillere yönelik saldırılar

Musul'da sivillere yönelik saldırılar

Irak ordusundan üst düzey bir yetkili, koalisyon güçlerinin gece düzenlediği hava saldırılarında 43 sivilin hayatını kaybettiğini öne sürdü

MUSUL (AA) - Irak'ta uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Musul'un batı yakasındaki terör örgütü DEAŞ hedeflerine düzenlediği saldırılarda 43 sivilin hayatını kaybettiği iddia edildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen Irak ordusunda görevli üst düzey bir askeri yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası koalisyon güçlerinin Musul'un batı yakasındaki Bab Sincar ve Et-Tavafe bölgelerindeki iki DEAŞ hedefine dün gece hava saldırısı düzenlediğini söyledi.

Askeri yetkili, Bab Sincar'daki DEAŞ hedefine yönelik ilk saldırıda aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 23 sivilin yaşamını yitirdiğini öne sürdü.

Hemen ardından Tavafe bölgesindeki DEAŞ hedefine hava saldırısı düzenlendiğini belirten Iraklı yetkili, "DEAŞ'a karşı yürütülen askeri operasyondan korkup büyük bir evde saklanan Hasan Yunus el-Cerceri'nin ailesinden 20 kişi, bu ikinci hava saldırısında hayatını kaybetti." dedi.

Askeri kaynak, sivillerin başına geleni "katliam" olarak nitelerken, Irak ordusu ya da uluslararası koalisyon güçleri konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Uluslararası koalisyon güçlerinin 17-23 Mart tarihlerinde Musul'un Cedide bölgesinde "yanlışlıkla" sivil hedeflere düzenlediği hava saldırısı sonucu 200'den fazla sivilin enkaz altında kalarak öldüğü duyurulmuştu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), 17 Mart'ta Musul'da sivillerin ölümüne yol açan hava saldırısının Irak güvenlik güçlerinin talebi doğrultusunda gerçekleştirildiğini açıklamış, Irak ordusu ise saldırıyla ilgili koalisyondan hava desteği talebinde bulunmadığını iddia etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :