Musul'da rehin alınanların Türkiye'ye getirilmesi

Musul'da rehin alınanların Türkiye'ye getirilmesi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yaklaşık üç ay Musul'da alıkonulduktan sonra, dün Türkiye'ye getirilen Musul Başkonsolosu Yılmaz'ı ziyaret etti

ANKARA (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yaklaşık üç ay Musul'da alıkonulduktan sonra, dün Türkiye'ye getirilen Musul Başkonsolosu Yılmaz'ı ziyaret etti. 

Destici, evinde ziyaret ettiği Yılmaz'a, ''Geçmiş olsun'' dileğini iletti. 

Musul'da üç ay alıkonulanların Türkiye'ye sağ salim getirilmiş olmalarından büyük mutluluk duyduğunu belirten Destici, "Çok hassas bir süreçten geçtik. 70 milyonun gözü kulağı bu süre içinde sizlerdeydi. Şu an önemli olan ülkemize sağ salim dönmüş olmanız" dedi. 

Dış politikanın milli bir konu olduğunu vurgulayan Destici, "Biz, dış politikanın iç politikaya malzeme yapılmasını doğru bulmuyoruz. O yüzden bu hassas süreçte üzerimize düşen hassasiyeti gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz" diye konuştu. 

-Yasa dışı dinlemeler 

Destici, bazı basın organlarında yer alan haberlerde, 2008-2009 yıllarında kendisinin de yasa dışı dinlendiği yönünde bazı iddiaların yer aldığına değinerek, "Bu konuda savcılık bizi bilgi almak için davet etti, biz de gidip kendilerine bilgi verdik. Dosyayı inceledikten sonra böyle bir dinlemenin olup olmadığına karar vereceğiz" ifadesini kullandı.

Musul Başkonsolosu Yılmaz da ziyaretinden dolayı Destici'ye teşekkür ederek, böylesine milli bir davada herkesin bir araya gelmesinden dolayı çok memnun olduğunu belirtti. Sürecin çok iyi götürüldüğünü vurgulayan Yılmaz, "Adı geçince akan suların durduğu ülkemize geldiğimiz için çok mutluyuz" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı