Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

İTO Başkanı Çağlar:

İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "Musul'da rehin alınanların Türkiye'ye getirilmesinin, ülkede bayram havası estirdiğini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü ortaya koyduğunu" belirtti.

Çağlar, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin, Musul'da rehin alınanlar konusunda basiretli duruşu ve sükunetinin mutlu neticesini aldığını ifade etti.

"Devletin 101 gündür rehin tutulan vatandaşların kurtarılması için ortaya koyduğu olağanüstü diplomasi trafiğinin karşılığını bulduğunu" aktaran Çağlar, şunları kaydetti:

"İstanbul iş dünyası olarak vatandaşlarımızın kurtarılması adına gösterdikleri sabırlı ve özverili çalışmalardan dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere devletimizin tüm yetkililerine şükranlarımı sunuyorum. Vatandaşlarımızın serbest bırakılması ülkemizde adeta bir bayram havası estirirken, diğer taraftan da bölgemizde Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücünü ortaya koymaktadır."

Kaynak:Haber Kaynağı