Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi:

AMASYA (AA) - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Musul'da rehin alınanların Türkiye'ye getirilmesine ilişkin, "101 gündür tutuklu olan rehinelerin serbest kalmış olmasından dolayı son derece mutluyum. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Amasya İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen Hamzaçebi, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Musul'da rehin alınan Türk vatandaşlarının serbest bırakılmasıyla ilgili Hamzaçebi, "101 gündür tutuklu olan rehinelerin serbest kalmış olmasından dolayı son derece mutluyum. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Türkiye gibi güçlü olduğunu düşündükleri ve güçlü olması gereken bir ülkenin diplomatik temsilcilerinin bir terör örgütünün elinde 101 gün süreyle rehin tutulmuş olmasının son derede düşündürücü olduğunu savunan Hamzaçebi, şunları kaydetti:

"Ama bugün mutluyuz, bu rehineler serbest kalmış, Türkiye'ye gelmişler ve ailelerine kavuşmuşlardır. Ben bu vatandaşlarımızı sevgiyle kucaklıyorum. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türkiye daha evvel IŞİD'e karşı kurulmuş olan uluslararası koalisyona katılmıyor, katılamıyordu. Bunu anlayışla karşıladık elbette. 49 kişi rehin ise bunların hayatını tehlikeye atacak bir oluşumun içinde yer almayız, almamalıyız. Şimdi böyle bir engel kalmadı. Asıl olan IŞİD'i terör örgütü olarak tanımlamaktır. Asıl problem budur. Türkiye 49 rehine öncesinde de böyle bir tanımlamayı yapamamıştı. Asıl problem buradaydı. Üzerine durulması gereken konu budur."

Türkiye'nin sınır ötesinde komşu ülkelerdeki bir takım terör oluşumlarına destek veren bir ülke konumunda olduğunu iddia eden Hamzaçebi, "Suriye'de Irak'ta meydana gelen terör olaylarında kullanılan silahların önemli bir bölümünün Türkiye'den gittiğinin aksi henüz kanıtlanmış değildir. O nedenle Türkiye'ye düşen temel görev IŞİD'i bir terör örgütü olarak ilan edebilmektir. Diğerleri bundan sonra gelir" ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı