Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Kopuz:

İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, "Musul'da rehin alınanların sağ salim Türkiye'ye getirileceğinden bir an bile şüphe duymadıklarını" belirtti. 

Kopuz yaptığı yazılı açıklamada, uzun bir süreden beri terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) elinde bulunan 49 kişinin sağ salim kurtulacaklarından bir an bile şüphe etmediklerini belirterek "Ekonomi ve siyaset alanında her geçen gün yeri güçlendiren Türkiye'nin olayın başından beri yaptığı girişimler ve devletimizin kamuoyuna yaptığı açıklamalar iş dünyasının bir temsilcisi olarak beni yeterince tatmin etmişti" değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşların sağ salim kurtulmalarında başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere tüm devlet yetkililerinin gösterdiği kararlılık ve serinkanlılığın son derece etkili olduğunu aktaran Kopuz, "Uluslararası diplomasinin gereklerini layıkıyla yerine getiren yetkilileri kutluyorum. Türkiye, rehin tutulanların serbest bırakılması sürecinde sergilediği başarıyla bölgesinin süper gücü olduğunu göstermiştir. Vatandaşlarımızın ve Türk milletinin gözü aydın" ifadesini kullandı. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı