Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: "Başından beri büyük hassasiyetle yürütülen bu çalışmaların mimarları olan Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Milli İstihbarat Teşkilatımıza ve sağduyulu yayınlarından dolayı medya mensuplarına teşekkürlerimizi sunuyor, burada alı

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Musul'da rehin alınanların Türkiye'ye getirilmesine ilişkin, "Başından beri büyük hassasiyetle yürütülen bu çalışmaların mimarları olan Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Milli İstihbarat Teşkilatımıza ve sağduyulu yayınlarından dolayı medya mensuplarına teşekkürlerimizi sunuyorum" değerlendirmesini yaptı.

Olpak yaptığı yazılı açıklamada, Musul'da rehin tutulanların Türkiye'ye getirilmesine ilişkin, konsolosluk çalışanlarının 100 gün sonra IŞİD’ın elinden kurtarıldığı haberini Bandırma’da MÜSİAD 87. Genel İdare Kurulu Toplantısı'nda aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bandırma’da bulunan yaklaşık 500 MÜSİAD dostu arkadaşlarımla sevince boğulduk. Başından beri büyük hassasiyetle yürütülen bu çalışmaların mimarları olan Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Milli İstihbarat Teşkilatımıza ve sağduyulu yayınlarından dolayı medya mensuplarına teşekkürlerimizi sunuyor, burada alıkonulan rehineleri sabırla bekleyen yakınlarına da göz aydınlığı dileklerimi sunmak istiyorum.

Yapılan bu başarılı operasyon ülkemizin gücünü göstermesi bakımından da büyük önem arz etmektedir. Temennim, tüm İslam coğrafyasının adı barış olan dinimizin gerçek anlamını kavrayarak ve Kuran-ı Kerim’de işaret edilen ‘Müminler ancak kardeştirler’ ilkesiyle hareket eder."

Kaynak:Haber Kaynağı